Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

''Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί"

Ένα ανοιχτό σχολείο δρόμου θα στήσουν αύριο στο κέντρο της Αθήνας οι γονείς παιδιών Ειδικών Σχολείων Αττικής ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην διακοπή της μεταφοράς των παιδιών με σχολικά λεωφορεία. 
" Πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας αλλά και εμείς ως γονείς σχετικά με τη μεταφορά τους στο σχολείο.. Η συγκέντρωση θα είναι γεμάτη χαρούμενα παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που θα απασχολήσουν για τρεις ώρες τους μαθητές ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Νέστορας Λαδάς, πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικού σχολείου Μαρασλείου κ. Ν.Λαδάς.

Το πρόβλημα με τις μεταφορές ξεκίνησε από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, δημιουργώντας απουσίες μαθητών που αγγίζουν ως και το 50%. " Περισσότερα από τα μισά παιδιά δεν παρακολουθούν πλέον τα μαθήματα εξαιτίας των προβλημάτων μεταφοράς. Οι ιδιωτικές εταιρίες που έχουν αναλάβει τη μετακίνηση των μαθητών αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να παραμείνουν απλήρωτοι για περισσότερο από δώδεκα μήνες οι οδηγοί και οι συνοδοί των παιδιών", εξηγεί ο κ. Λαδάς.

Για το λόγο αυτό, ιδρύθηκε τον περασμένο Μάρτιο το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων που περιλαμβάνει συνολικά 38 σχολεία.Όπως διευκρινίζει ο κ. Λαδάς "πρόκειται για μια εθελοντική δομή που αφορά τα παιδιά και ουδεμία σχέση έχει με κομματικούς και χρωματικούς προσδιορισμούς". Το συγκεκριμένο ΄δικτυο έχει ήδη αποστείλει επιστολές προς ευρωβουλευτές προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών με ειδικές ανάγκες. "Είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πρέπει η πολιτεία να το καταλάβει επιτέλους. Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, αλλά ανήκους στις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα από την πολιτεία", κατέληξε.

Η αυριανή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο της οδού Κοραή.
metrogreece.gr