Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σοκάρει το βίντεο με ΜΑΤ να παίρνουν νερά και να δέρνουν περιπτερά

Στο βίντεο φαίνονται άντρες των ΜΑΤ να κατευθύνονται σε περίπτερο της περιοχής των Εξαρχείων και να επιτίθενται στον εργαζόμενο του περιπτέρου. Τι ισχυρίζονται οι άνδρες των ΜΑΤ

Νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, που σημειώθηκε χθες κατά τις πορείες για την επέτειο τουΠολυτεχνείου στην Αθήνα, είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ για το θέμα είναι ήδη ενημερωμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο youtube και σε αυτό φαίνονται άντρες των ΜΑΤ να κατευθύνονται σε περίπτερο της περιοχής των Εξαρχείων και να επιτίθενται στον εργαζόμενο, ο οποίος φωνάζει πως προσπαθούν να κλέψουν τα νερά. Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται και ένας εκ και των αστυνομικών να χτυπά με το γκλοπ τον εργαζόμενο.

Ο νέος φωνάζει προς τους αστυνομικούς, «εδώ δουλεύω. Είμαι του περιπτέρου. Θα κλέψετε τα νερά με τη βία;», ενώ ο επικεφαλής των ΜΑΤ δεν απαντά και να τον σπρώχνει λέγοντας του να κάνει πίσω.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο iefimerida.gr δήλωσε ότι «το βίντεο έχει υποπέσει στην αντίληψή του από την πρώτη στιγμή».

«Περίμενα να περάσει το τριήμερο των εορτασμών του Πολυτεχνείου, αλλά κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος. Ούτε αυτοί που άπλωσαν χέρι σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου, ούτε οι συγκεκριμένοι κύριοι που απεικονίζονται στο βίντεο. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμαυρώσει την εικόνα της Αστυνομίας» δήλωσε.

Για το περιστατικό βρίσκονται ήφη σε εξέλιξη δύο ταυτόχρονες έρευνες, με διαταγή του αρχηγού της Αστυνομίας.

Από την πλευρά τους οι άντρες των ΜΑΤ ισχυρίστηκαν ότι έδωσαν 20 ευρώ στο περίπτερο προκειμένου να αγοράσουν τα νερά και να τα πάνε στη διμοιρία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους, ο νεαρός τους απάντησε ότι δεν πουλάνε νερά σε αστυνομικούς.