Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Το τρικ της πριγκίπισσας Νταϊάνα για να μην παίρνει βάρος: Πώς ξεπέρασε τη μάχη με τη βουλιμία

Ο Darren McGrady ήταν σεφ στο Μπάκιγχαμ και, μετά το διαζύγιο της Νταϊάνας από τον Κάρολο, προσωπικός της σεφ στο Κένσινγκτον όπου διέμενε. 20 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας, ο McGrady αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της «θλιμμένης πριγκίπισσας».

Αλήθεια, ποιες ήταν οι γαστριμαργικές της συνήθειες της Νταϊάνα;

Σηκωνόταν νωρίς και το πρωινό της συμπεριλάμβανε μισό γκρέιπφρουτ, ένα ποτήρι χυμό λεμονιού και μια κούπα καφέ. Έτρωγε δύο φρυγανιές και μία κουταλιά φασόλια. Στα γεύματά της πρώτη επιλογή ήταν το ψητό κοτόπουλο. Δεν έτρωγε ποτέ κόκκινο κρέας – ίσως σε κάποιο επίσημο τραπέζι. Το βράδυ αποσυρόταν στην κρεβατοκάμαρά της στις 18.00-19.00. Αν τα παιδιά δεν ήταν στο σπίτι, έτρωγε είτε στην κουζίνα είτε μπροστά στην τηλεόραση. Όταν όμως είχε καλεσμένους ή είχαν έρθει τα παιδιά από το οικοτροφείο, τότε επέλεγε την τραπεζαρία των 10 ατόμων.

Από τις σπεσιαλιτέ σας ποια ήταν η αγαπημένη της;

Είχε αδυναμία στη μους ντομάτα και όταν της εξήγησα ότι πρόκειται για μια παχυντική επιλογή, μου ζήτησε να τροποποιήσω τη συνταγή. Έτσι, αντικατέστησα τα λιπαρά στοιχεία, χωρίς όμως να χάσει σε γεύση! Αυτή η «αλλαγή» είναι κάτι που γινόταν συχνά: για παράδειγμα, στα καλέσματά της οι συνδαιτυμόνες της έτρωγαν την παχυντική έκδοση κάποιου πιάτου ενώ εκείνη την πιο light, αλλά ποτέ δεν αποκάλυπτε αυτό το γευστικό τρικ που την κρατούσε αδύνατη!

Η ζωή της σφραγίστηκε από τη μάχη που έδινε με τη βουλιμία… Πώς επηρέαζε η διατροφική διαταραχή την καθημερινότητά της;

Τα χρόνια που δούλευα για εκείνη η υγεία της ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα με φιλανθρωπικές δραστηριότητες και ακολουθούσε ισορροπημένη διατροφή. Συχνά μου έλεγε «εσύ θα προσέχεις τα λιπαρά στα φαγητά και εγώ θα κάψω τους υδατάνθρακες στο γυμναστήριο». Στο Μπάκιγχαμ οι σεφ υιοθετούν τη γαλλική κουζίνα, η οποία έχει πολλές σάλτσες, κρέμες και βούτυρα. Αντίθετα, η Diana ήθελε στεγνά και υγιεινά πιάτα. Συχνά άλλαζε γνώμη για το μενού και τότε τρέχαμε πανικόβλητοι, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που άνοιγε το Selfridges ειδικά για εμάς, ώστε να βρούμε τα υλικά ή τα τρόφιμα που ήθελε! Δεν ήταν απαιτητική, απλά όταν ήθελε κάτι, το ήθελε χθες.

Πηγή: peoplegreece.com