Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Προσωρινή λύση στα οικονομικά του Δήμου Αχαρνών

Προκαταβολή από το δωδεκατημόριο των ΚΑΠ υποσχέθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στο Δήμο Αχαρνών, που από χθες το βράδυ ανακοίνωσε...
την αναστολή της λειτουργίας του, λόγω προβλήματος στην καταβολής της μισθοδοσίας και κάλυψης των πάγιων εξόδων του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Βρεττό, στη συνάντηση του δημάρχου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χαράλαμπο Αθανασίου, και τον γενικό γραμματέα, βρέθηκε λύση αλλά μόνο για την τρέχουσα μισθοδοσία. Όπως ανακοίνωσε, ο δήμος θα λάβει άμεσα 960.000 ευρώ, προκειμένου να καταφέρει να καταβάλει τους μισθούς Σεπτεμβρίου.

«Όμως, αυτή δεν είναι λύση» τόνισε και πρόσθεσε πως «με τις οριζόντιες περικοπές που γίνονται καθ' υπόδειξη της Τρόικας, είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουν οι δήμοι, όσες περικοπές κι αν κάνουν». «Όταν για τη συντήρηση και λειτουργία των παιδικών σταθμών χρειάζονται 1.800.000 ευρώ το χρόνο κι εμείς πήραμε 300.000, για όλο το χρόνο πως θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί;» διερωτήθηκε ο κ. Βρεττός.

Παράλληλα ανέφερε ότι προτάθηκε επιμήκυνση των δανείων του παρακαταθηκών και δανείων γιατί η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όπως είπε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύθηκε ότι έως τις αρχές του ερχόμενου μήνα το ΤΠΔ θα προχωρήσει σε επιμήκυνσή τους και θα αρχίσει η περίοδος χάριτος.
iapopsi.gr