Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Πέρασαν κοκαΐνη 10 εκατ. ευρώ - Το κόλπο τους ήταν ό,τι πιο απλό υπήρχε

Ενα κόλπο «όμορφο όσο η απλότητά του» χαρακτήρισαν οι αρχές του Λονδίνου αυτό που ανακάλυψαν ότι συνέβαινε τις τελευταίες εβδομάδες στο αεροδρόμιο Χίθροου.

Περισσότερα από 100 κιλά κοκαΐνης προσγειώθηκαν από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Χίθροου της Αγγλίας τις τελευταίες έξι εβδομάδες και το κόλπο που είχαν σκαρφιστεί οι διακινητές ήταν τόσο απλοϊκό που πιάστηκαν στη φάκα της αστυνομίας καθαρά από... ατυχία.

Το εμπόρευμα φορτωνόταν σε βαλίτσες ταξιδιού οι οποίες δεν ξεπερνούσαν τα 20 κιλά. Ο υπάλληλος συγκεκριμένης εταιρείας, που εργαζόταν στη μεταφορά των αποσκευών, ενημερωνόταν από τους εμπόρους για το ποια βαλίτσα συγκεκριμένης πτήσης είχε το εμπόρευμα και αναλάμβανε να της αλλάξει προορισμό ώστε να μην περάσει από τον έλεγχο των διεθνών πτήσεων.

Ο 30 χρονος Joysen Jhurry εργαζόταν πολλά χρόνια στο Χίθροου και φυσικά δεν είχε δώσει ποτέ του δικαίωμα. Ήταν το πιο άφθαρτο πρόσωπο που θα μπορούσαν να δελεάσουν οι διακινητές και η δουλειά του άλλωστε τελείωνε απλά με την αλλαγή της βαλίτσας από τις διεθνείς πτήσεις, στα καρουζέλ των εσωτερικών πτήσεων.

Εκεί, εμφανιζόταν ένας άλλο μέλος της σπείρας, ο 43χρονος Preetam Mungrah, ο οποίος φρόντιζε να φτάνει στο Χίθροου τις περισσότερες φορές από το Αμπερντίν της Σκωτίας και παραλάμβανε τη βαλίτσα φεύγοντας από το αεροδρόμιο χωρίς να τον ψάξει κανείς.

Ωστόσο στην τελευταία πτήση μιας βαλίτσας γεμάτης ναρκωτικά, οι διακινητές στο Ρίο έκαναν το λάθος να μην υπολογίσουν σωστά το βάρος. Έτσι, όταν έφτασε η βαλίτσα στο Χίθροου, ένας υπάλληλος παρατήρησε ότι αυτή ζύγιζε 29 κιλά με αποτέλεσμα να παραξενευτεί που δεν είχε γίνει έξτρα χρέωση κατά την αναχώρηση της πτήσης.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μέσω του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, αποκαλύφθηκε το κόλπο των διακινητών, οι οποίοι γέμιζαν τις βαλίτσες με κοκαΐνη αφού πρώτα αυτές είχαν περάσει τον έλεγχο στο αεροδρόμιο της Βραζιλίας.

Πηγή: iefimerida.gr