Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Αυτό είναι το κυριότερο σύμπτωμα του καρκίνου πού όλοι... αγνοούν!

Ποιο το κύριο σύμπτωμα του καρκίνου που όλοι αγνοούν;

Ο καρκίνος πλέον έχει γίνει μία από τις πιο κοινές «σιωπηλές» ασθένειες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις έρευνες, το σώμα στέλνει «οιωνούς» που εμείς συχνά αγνοούμε.

Οι τελευταίες μελέτες έδειξαν ότι ο καρκίνος εμφανίζει τα συμπτώματα του στα χέρια μας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, αρκετοί Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα πρώτα σημάδια του καρκίνου παρουσιάζονται στα χέρια.

Συνήθως εμφανίζονται σε μορφή απρόκλητων οιδημάτων ή ρωγμών. Είναι επίσης ορατή η πάχυνση και το δέρμα γίνεται σκληρό.

Αυτό το σύμπτωμα υποδηλώνει συνήθως, ότι κάτι μη φυσιολογικό συμβαίνει με τα αιμοπετάλια και τα ερυθρά αιμοσφαίρια και ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι λευχαιμίας.

Ασθενείς με λευχαιμία ανέφεραν, ότι είχαν μώλωπες σε παράξενα μέρη, όπως στα δάχτυλα και τα χέρια, καθώς και κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπο, το λαιμό, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για αιμορραγία των ούλων.

Η εξήγηση ενδεχομένως βρίσκεται στο γεγονός, ότι με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα «της λευχαιμίας» παραγκωνίζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, αλλοιώνοντας την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο.

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου νομίζουν ότι είναι συνέπεια κάτι που έκαναν τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί πραγματικά να είναι αποτέλεσμα κάτι άλλου, αλλά θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να το ελέγξετε αυτό μόλις παρατηρήσετε τα παραπάνω συμπτώματα.

Πηγή: athensmagazine.gr