Υλικά για 4-6 άτομα.
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν τις σταφίδες και τα μήλα και χτυπάτε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε τo αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
Ρίχνετε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύετε να πάνε παντού.
Σε ταψάκι για κεκάκια βάζετε χάρτινες θήκες και γεμίζετε ¾ της κάθε υποδοχής.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.
Συνοδέψτε τα ιδανικά με παγωτό μόκα – κακάο.
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Μια πρέζα αλάτι
2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν τις σταφίδες και τα μήλα και χτυπάτε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε τo αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
Ρίχνετε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύετε να πάνε παντού.
Σε ταψάκι για κεκάκια βάζετε χάρτινες θήκες και γεμίζετε ¾ της κάθε υποδοχής.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.
Συνοδέψτε τα ιδανικά με παγωτό μόκα – κακάο.