Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Θλίψη - Πέθανε η Βιργινία Μανασάκη

Θλίψη και πένθος στο Ηράκλειο σήμερα, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της,,, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης πάλευε εδώ κι έναν χρόνο με την επάρατη νόσο και ν
σηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.


Η Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο και ήταν το τρίτο παιδί του Μανώλη και της Χρυσούλας Μανασάκη. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μοιρών και παντρεύτηκε τον μηχανικό Γιώργο Τεβερναράκη με τον οποίο απέκτησε δύο υπέροχα αγόρια.


• Το 1997 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός.

• Το 1999 έγινε δεκτή με υποτροφία στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης απ’ όπου και αποφοίτησε το 2000 ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον έλεγχο ποιότητας και τη διαχείριση περιβάλλοντος.

• Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή με θέμα «Ανάλυση των εναλλακτικών τεχνολογιών αξιοποίησης βιοαερίου των ΧΥΤΑ και εξεύρεση βέλτιστου σεναρίου εφαρμογής» στον τομέα Υγειονομικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

• Από το 1997 έως το 1999 εργάσθηκε ως συνεργάτης πολιτικός μηχανικός σε μεγάλη Τεχνική εταιρεία Δημοσίων και ιδιωτικών έργων.

• Το 1999 προσελήφθη μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (ΑΝ.Η. Α.Ε.) πρώην Ο.Α.Τ.Ε.Π. Α.Ε. με έδρα τις Αρχάνες, όπου και εργάσθηκε για τέσσερα έτη αρχικά στην υλοποίηση του προγράμματος “LeaderΙΙ” και στη συνέχεια στη σύνταξη των προτάσεων των προγραμμάτων Leader+ και Ο.Π.Α.Α.Χ. (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) καθώς και στην αξιολόγηση των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων.

• Το 2003 μετείχε με επιτυχία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και επελέγη να στελεχώσει ως πολιτικός μηχανικός τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.). Προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη και παρακολούθηση έργων στερεών αποβλήτων καθώς και την ωρίμανση των σχετικών μελετών από τον Απρίλιο του 2013.
• Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας στην Κρήτη προσφέροντας μεγάλο και σπουδαίο έργο.

Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη

«Ο πρόωρος χαμός της Βιργινίας Μανασάκη σκορπίζει θλίψη στην Περιφέρεια Κρήτης, στην κοινωνία, στην οικογένεια της. Έφυγε από την ζωή ένας νέος άνθρωπος με δημιουργικότητα, όνειρα για το μέλλον και έδινε με θάρρος μέχρι την τελευταία στιγμή μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο. Η Βιργινία Μανασάκη διακρίθηκε για το ήθος της, την αγάπη της για την Κρήτη, την Αυτοδιοίκηση. Ήταν μια πολύτιμη και ακούραστη συνεργάτιδα και πρόσφερε σπουδαίο έργο στην Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα στο τομέα ευθύνης της ως Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας.

Αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, στην κοινωνία, για να θυμούνται την προσφορά και την συμβολή της στην προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Από καρδιάς εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο της , στα παιδιά της σε όλη την οικογένεια της-τους συγγενείς.

Όλοι θα την θυμόμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αγάπη και ευγνωμοσύνη για την συνεργασία που είχαμε και το ουσιαστικό έργο που μας αφήνει. «


Δήμος Μαλεβιζίου

Με το άγγελμα του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο χαμό της καλής μου φίλης και συνεργάτιδας, Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη.

Μιας νέας, άξιας και λαμπρής συναδέλφου, που με το πάθος και την ενέργεια που την διέκρινε, κατάφερε στον σύντομο χρόνο της ζωής της πολλά και σπουδαία επιτεύγματα, απ’ όπου κι αν υπηρέτησε. Η Βιργινία ήταν πάντα πολύτιμη συμπαραστάτης των προσπαθειών μας στο Δήμο Μαλεβιζίου, σύμμαχος και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης. Αγαπούσε τον τόπο της, λάτρευε το λειτούργημά της και πάντα με το χαμόγελο, έβρισκε λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα και είναι πραγματικά κρίμα, που έφυγε τόσο νέα.

Στην οικογένειά της, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 201& ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

1. Να παραστούν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην νεκρώσιμη ακολουθία.
2. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου
3. Να κατατεθούν στη μνήμη της, χρήματα σε κοινωφελή ιδρύματα.
4. Να εκφράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένειά της
5. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Ημερήσιο Τύπο της Κρήτης.

Συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, στο άγγελμα του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη, Αντιπεριφερειάρχη Ενέργεια και Βιομηχανίας, συνεκλήθη εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε:

Να παρευρεθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην εξόδιο ακολουθία.

Να καταθέσει 300 € αντί στέφανου σε ίδρυμα επιλογής της οικογένειας.

Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Ψήφισμα για το θάνατο της μόνιμης υπάλληλου του ΕΣΔΑΚ, Βιργινίας Μανασάκη

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης, στο άγγελμα του θανάτου της Βιργινίας Μανασάκη, Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας και στελέχους του ΕΣΔΑΚ, δήλωσε:

«Η Βιργινία ήταν η ψυχή του ΕΣΔΑΚ για όλα τα χρόνια που υπηρέτησε τον Σύνδεσμο. Για τους συναδέλφους της, η Βιργινία ήταν πολύτιμη και ξεχωριστή. Γεμάτη όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστη, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήρια και αποτελεσματική όσο λίγοι… Έδινε καθημερινά το μέγιστο της προσπάθειάς της, με περισσή δύναμη και εργατικότητα, έχοντας όραμα στο σημαντικό έργο που επιτελούσε και επιτελεί ο Σύνδεσμος μας έως και σήμερα.

Η Βιργινία έφυγε τόσο νέα, τόσο νωρίς, σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής της, αφήνοντας όμως πίσω σπουδαίο έργο σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, τόσο εδώ στον ΕΣΔΑΚ όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης. Θα ζει πάντα στις καρδιές όλων μας και το χαμόγελό της δε θα σβήσει από τη μνήμη μας ποτέ.

Εκφράζουμε την απεριόριστη λύπη μας για το χαμό της αγαπημένης μας Βιργινίας και διαβιβάζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένειά και τους οικείους της.»

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ συνεδρίασε εκτάκτως με αφορμή τον θάνατο της Βιργινίας Μανασάκη και ομόφωνα αποφάσισαν:

Να παρευρεθεί η Διοίκηση του Συνδέσμου, σύσσωμη στην εξόδιο ακολουθία

Σε ένδειξη πένθους, η Υπηρεσία να παραμείνει κλειστή την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας

Να κατατεθεί αντί στεφάνου, το ποσό των 1000,00€ σε Ίδρυμα το οποίο θα επιλέξει η οικογένεια

Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο

Πηγή: zarpanews