Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Πούτιν: η Μόσχα είναι έτοιμη στο διάλογο με τη νέα ηγεσία της Ουκρανίας

Πούτιν: η Μόσχα είναι έτοιμη στο διάλογο με τη νέα ηγεσία της ΟυκρανίαςΟ Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά τη ρύθμιση της κατάστασης στην Ουκρανία η Μόσχα και η Ουάσινγκτον θα καταφέρουν να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους.

Ο Πρόεδρος έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Συνέδριο της Αγίας Πετρούπολης.

"Είμαι αισιόδοξος, δεν χάνω την πεποίθηση ότι η κατάσταση στην Ουκρανία κάποια στιγμή θα ομαλοποιηθεί και θα βρούμε δυνάμεις να ομαλοποιήσουμε τις σχέσεις μας ", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν επίσης δήλωσε ότι ελπίζει στην λογική των δυτικών συνεργατών, καθώς και των ΗΠΑ η οποία να τους σπρώχνει προς τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Ρωσία. Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον "έχουν πολλά κοινά σημεία ". Διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν αποσκοπεί να ασχοληθεί με τον αυτοαποκλεισμό στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, αφού πρόσθεσε ότι "δεν μπορεί να κάνεις τον άλλον να σε αγαπήσει με το ζόρι ".

Σχολιάζοντας τις εκκλήσεις των ΗΠΑ να εισαχθούν νέες κυρώσεις σχετικά με τη Ρωσία, ο Πούτιν εξέφρασε την άποψη ότι με τον τρόπο αυτό η Ουάσινγκτον προσπαθεί να λάβει συγκριτικά πλεονεκτήματα στο εμπόριο με την Ευρώπη.

"Αφού επιμένουν στην εφαρμογή των κυρώσεων σχετικά με τη Ρωσία, έχω μια υποψία ότι, μπορεί οι Αμερικανοί φίλοι μας που είναι παμπόνηρα, μπορεί να θέλουν να αποκτήσουν συγκεκριμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις τους με την Ευρώπη ", είπε ο Πούτιν.