Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Στημένη παρέμβαση Σόιμπλε στα εσωτερικά της χώρας κατήγγειλε ο Τσίπρας

tsiprΔριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε στημένη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από τον κ. Σόιμπλε, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση.

«Οι ευρωεκλογές θα σαρώσουν τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους κυρίας Μέρκελ και του κου Σόιμπλε. Που δε χάνουν ευκαιρία, ακόμα και λίγες ώρες πριν τη κάλπη να στήνουν σε συνεννόηση με τον εκλεκτό τους κο Σαμαρά, παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας. Με πέρα ως πέρα ψεύτικες αναφορές και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Καταλαβαίνουμε το πόνο και τον εκνευρισμό τους. Αλλά πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι οι καιροί αλλάζουν» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους: «Η Ελλάδα των Καννών, που η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί. Από Δευτέρα ο λαός μας με τη ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια και υπόσταση στην Ευρώπη. Που δε θα τρώει καρπαζιές, ούτε θα ζητάει ελεημοσύνη».

Αναφερόμενος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αν κάτι οφείλει να θυμάται από τη μια και μοναδική φορά που μιλήσαμε, είναι ότι για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο του ετέθη από Έλληνα πολιτικό η απαίτηση να προχωρήσει η Γερμανία, όπως οφείλει, στην ιστορική υποχρέωση να ξεπληρώσει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσει, που χρωστά εδώ και 70 χρόνια».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ντρέπεται που αφού έπαιξε τον Διγενή στο Ζάππειο, ζήτησε δημοσίως συγνώμη για τις αμαρτίες του από την κυρία Μέρκελ. Θα πρέπει να ντρέπεται μετά την καταστροφή που έχει προκαλέσει, να υπόσχεται θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ιστορίες επιτυχίας. Να υπόσχεται παντεσπάνι, σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί.

Επίθεση εξαπέλυσε και εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλο, λέγοντας ότι έγινε μέγας αυλάρχης στην αυλή του Σαμαρά, ακόλουθος της ακροδεξιάς και συνεργός στην ύβρη κατά του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι οι Ευρωεκλογές έχουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος και έκανε άνοιγμα σε όλους τους ψηφοφόρους.