Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για τα δελφίνια και τις φάλαινες

Διαμάχη ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ μετά την ερώτηση του ευρωβουλευτή του κόμματος σχετικά με τα... μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, στην έντονη αποδοκιμασία του κ. Αρσένη.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίος, κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον κίνδυνο που πιθανό να αντιμετωπίσουν οι φάλαινες και τα δελφίνια του Ιονίου πελάγους από τις σεισμικές έρευνες με σόναρ που γίνει σε 24ωρη βάση εδώ και τρεις μήνες.

Παράλληλα, επεσήμανε πως υπάρχει απόκλιση στα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από αυτά που ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες.

«Είναι πιθανό να έχουμε μαζικούς ξεβρασμούς.
Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη συμφωνία ACCOBAMS να έχει επαρκή αριθμό παρατηρητών κητωδών στα πλοία που θα κάνουν σεισμικές έρευνες.

Όμως από ότι φαίνεται στο νορβηγικό πλοίο θα υπάρχει ένας οπτικός και ένας ακουστικός παρατηρητής, που για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να μην κοιμηθούν καθόλου για τρεις μήνες» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Αρσένης.

Στην «αντίπερα όχθη» ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Αρσένη, χαρακτήρισε «κίνδυνο» για τους πολίτες της χώρας μας τις πρωτοβουλίες ορισμένων ευρωβουλευτών.

«Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ' ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών» υποστήριξε ο κ. Μανιάτης.
crime