Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Φάε το βράδυ μακαρονάδες και ψωμιά και διώξε τον διαβήτη

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι μακαρόνια, πατάτες και ψωμιά καλύτερα να τα αποφεύγουμε το βράδυ, για να... έχουμε καλύτερη υγεία!

Τώρα όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, μετά την τελευταία έρευνα που έχουν κάνει επιστήμονες από το Ισραήλ, και αναφέρουν ότι η κατανάλωση ενός μπολ ζυμαρικών αργά το απόγευμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπάθειας.

Οι επιστήμονες εμπνευσμένοι από τη διατροφή των μουσουλμάνων στη διάρκεια του Ραμαζανιού, κατέγραψαν τις συνήθειες τους και τα αποτελέσματά αυτών.

Το Ραμαζάνι διαρκεί 30 ημέρες και στη διάρκειά του οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε τίποτα από την ανατολή έως την δύση του ηλίου. Μετά την δύση, καταναλώνουν γεύματα που περιέχουν άφθονους υδατάνθρακες.

Όπως έδειξε η ανάλυση όλων των στοιχείων, η διατροφή του Ραμαζανιού αύξανε την λεπτίνη και έτσι το αίσθημα κορεσμού της πείνας και μείωνε τις άλλες δύο, με αποτέλεσμα να μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Επιπλέον, οι εθελοντές που την ακολούθησαν έχασαν περισσότερο βάρος, μειώθηκε περισσότερο η περίμετρος της μέσης τους και ελαττώθηκε περισσότερο το σωματικό λίπος τους σε σύγκριση με ό,τι συνέβη σε όσους ακολούθησαν την παραδοσιακή δίαιτα.

Υπήρξαν επίσης βελτιώσεις στο αίμα τους στα επίπεδα σακχάρου και λιπιδίων (χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων), αλλά και στα επίπεδα ουσιών που αποτελούν δείκτες φλεγμονής.
lay-out