Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μακελειό στη Ρωσία: Δικηγόρος σκότωσε πέντε συναδέλφους του!

Επί πέντε ημέρες βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας 30χρονος δικηγόρος στη Ρωσία, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρό πέντε συναδέλφους του.

Όταν τον χώρισε η κοπέλα του, μια νεαρή υπάλληλος της φαρμακευτικής εταιρείας στη Μόσχα, στην οποία δούλευε ο δικηγόρος Ντμίτρι Βινογκράντοφ, βγήκε εκτός εαυτού και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στην εταιρεία. Ο δράστης τραυμάτισε επίσης άλλους δύο συναδέλφους του και αμέσως μετά το μακελειό συνελήφθη.

Ο δράστης χρησιμοποίησε όπλα τύπου Saiga και Benelli, με τα οποία πυροβολούσε ταυτόχρονα και μαζικά. 

Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες υπέκυψαν στα τραύματά τους αμέσως, ενώ άλλος ένας άνδρας και μια νεαρή υπάλληλος τραυματίστηκαν και βρίσκονται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Η γυναίκα με την οποία ήταν ερωτευμένος ο δράστης, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, είχε διακηρύξει τις διαθέσεις του στο διαδίκτυο, σε δημοφιλή ρωσική ιστοσελίδα, γράφοντας:

«Μισώ την ανθρώπινη κοινωνία και το γεγονός ότι είμαι μέλος της μου προκαλεί αηδία! Μισώ την ασημαντότητα της ανθρώπινης ζωής!» και «Μισώ την ίδια τη ζωή. Βλέπω μονάχα έναν τρόπο να την δικαιολογήσω: να εξοντώσω όσους περισσότερους φορείς ανθρώπινου λιπάσματος είναι δυνατόν».

Η πρώην κοπέλα του μακελάρη


protothema