Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Γαλλικά κρουασάν με μαρμελάδα

Καταπληκτικά κρουασάν, ελαφριά με λεπτή γεύση!Θα χρειαστείτε:
Για την ζύμη:

13 γρ. ξερή μαγιά
1/3 κούπας ζάχαρη
3 3/4 κούπας αλεύρι
2 κ.τ.σ. μαργαρίνη
1 κ.τ.γ. αλάτι
1 κούπα γάλα

Για την προετοιμασία:

1/2 κιλό μαργαρίνη
2 κ.τ.σ. αλεύρι
μαρμελάδα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργηθεί μια ζύμη ελαστική που δεν θα κολλάει

Αν είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε μια κ.τ.σ. νερό

Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 30' να φουσκώσει

Ύστερα σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες

Όταν περάσει ο χρόνος αναμονής χτυπάμε το μισό κιλό μαργαρίνης με 2 κ.τ.σ. αλεύρι μέχρι να επιτύχουμε ένα λείο μείγμα

Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα λείο

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε με τα χέρια και αλείφουμε με μαργαρίνη τα 3/4 της επιφάνειας

Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για ακόμα δυο ώρες

Τέλος ανοίγουμε τη ζύμη την κόβουμε σε τρίγωνα και τα τυλίγουμε από την μια γωνία στην άλλη

Ψήνουμε στο φούρνο για 15'- 20' μέχρι να ροδίσουν!

Σερβίρονται ζεστά ή και κρύα

Όταν κρυώσουν λίγο τα κόβουμε στη μέση και απλώνουμε 2 κουταλιές μαρμελάδα!