Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η Microsoft σταματά την κύρια υποστήριξη τον Windows 7

Σύμφωνα με το Netmarketshare τα Win7 είναι ακόμα το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι τα Windows 7 είναι σχεδόν πέντε ετών και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την κυκλοφορία τον Windows 8.

Επιπλέον, μερικοί κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών συνεχίζουν να τα εγκαθιστούν σε νέους υπολογιστές. Εάν χρησιμοποιείτε ακόμα τα Windows 7, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Microsoft τελειώνει την κύρια υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος στις αρχές του 2015.

Η Microsoft συνήθως υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα για διάστημα τουλάχιστον 10 ετών. Για τουλάχιστον πέντε χρόνια παρέχει τη λεγόμενη «γενική υποστήριξη» (ή για δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του προϊόντος διαδοχής) και για άλλη μια ελάχιστη περίοδο πέντε ετών (ή για δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του δεύτερου προϊόντος διαδοχής) παρέχει την ονομαζόμενη «εκτεταμένη υποστήριξη».

-Κατά την περίοδο «γενικής υποστήριξης» η Microsoft παρέχει ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας, hot-επιδιορθώσεις, βελτιώσεις επιδόσεων, βελτιώσεις χαρακτηριστικών.

-Κατά τη διάρκεια της φάσης «εκτεταμένης υποστήριξης» εκδίδει μόνο ενημερώσεις ασφαλείας χωρίς κόστος, καθώς και υποστήριξη άμεσων επιδιορθώσεων.

Την 13η Ιανουαρίου του 2015, όλες οι εκδόσεις των Windows 7 και Windows Server 2008 θα τεθούν σε «εκτεταμένη υποστήριξη», γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα προστίθενται νέα χαρακτηριστικά, νέες βελτιώσεις απόδοσης και καμία αλλαγή του σχεδιασμού. Η εταιρεία θα παρέχει «εκτεταμένη υποστήριξη» για ταWindows 7 και Windows Server 2008 μέχρι τις αρχές του 2020.