Έρευνα του πανεπιστημίου A&M του Τέξας, αποκαλύπτει πως «βαριά» τυριά όπως το τσένταρ, η παρμεζάνα και το μπρι, όχι μόνο δεν κάνουν κακό αλλά ενισχύουν τη μακροζωία, χάρη σε ένα χημικό συστατικό, τη σπερμιδίνη.
Η Σπερμιδίνη έχει την ικανότητα να σταματάει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων στο συκώτι ενώ έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει την κίρρωση του ήπατος.
Οι έρευνες που έγιναν σε ποντίκια με θεραπεία σπερμιδίνης έδειξαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 25%. Ωστόσο, μένει να φανεί αν η επίδραση είναι ίδια και στον άνθρωπο.
Φυσικά, οι επιστήμονες τονίζουν ότι παρόμοιες ευεργετικές ικανότητες έχει και η κατανάλωση μανιταριών, σόγια, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης.
Πηγή: kontranews
Η Σπερμιδίνη έχει την ικανότητα να σταματάει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων στο συκώτι ενώ έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει την κίρρωση του ήπατος.
Οι έρευνες που έγιναν σε ποντίκια με θεραπεία σπερμιδίνης έδειξαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 25%. Ωστόσο, μένει να φανεί αν η επίδραση είναι ίδια και στον άνθρωπο.
Φυσικά, οι επιστήμονες τονίζουν ότι παρόμοιες ευεργετικές ικανότητες έχει και η κατανάλωση μανιταριών, σόγια, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης.