Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ! Απίστευτη κόλαση σήμερα στο λιμάνι της Άνδρου… Δείτε τι έγινε!

Χαμός από τον αέρα σήμερα στο Γαύριο. Δύο πλοία έδεσαν πολύ δύσκολα, με πολλές προσπάθειες και μεγάλη καθυστέρηση.

Το τρίτο έφυγε χωρις να δέσει!!!

Όλα αυτά γιατί ένα απρόσμενο μπουρίνι ξέσπασε μέσα στο λιμάνι του Γαυρίου την ώρα που έφταναν τα τρία πλοία της γραμμής μας.

Άνεμοι ταχύτητα θύελλας (11 μποφόρ) λυσσομανούσαν και εμπόδιζαν τα πλοία να δέσουν.


Απο τα τρία το ένα έδεσε μετά πολλά και ξεφόρτωσε, το άλλο έδεσε με τα πιο πολλά μισοξεφόρτωσε κι έφυγε! Και το τρίτο δεν μπήκε καν στο λιμάνι κι αφησε επιβάτες και ΙΧ στο Γαύριο.

Αναλυτικά, πρώτο προσέγγισε το Αndros. Το πλοίο έκανε τέσσερις προσπάθειες και κατάφερε να δέσει με την τέταρτη. Μπόρεσε και κατέβασε μέσα στη θύελλα όλους τους επιβάτες και τα αυτοκίνητα του κάτω γκαράζ.

Όμως οι δυνατοί πλευρικοί άνεμοι το παράσερναν και αναγκάστηκε να μην κατεβάσει τα ΙΧ του πάνω γκαράζ.


Έλυσε κάβους κι έφυγε άρον-άρον με αποτέλεσμα να πάρει μαζί του τα ΙΧ του πάνω γκαράζ τα οποία θα φέρει πάλι πίσω στην επιστροφή του το απόγευμα!!


Στη συνέχεια στο λιμάνι μπήκε με 1 ώρα και 15 λεπτά καθυστέρηση το SuperferryII. Το πλοίο έδεσε με την τρίτη προσπάθεια και κατάφερε να κρατηθεί ώστε να αποβιβάσει και να επιβιβάσει επιβάτες και αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια έφυγε κι αυτό με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση για Τήνο-Μύκονο.


Το τρίτο πλοίο, ο Θεολόγος, λόγω μεγάλου όγκου δεν έκανε καν απόπειρα να μπει στο Γαύριο. Συνέχισε κατ’ ευθείαν για Ραφήνα.

Ο καπετάνιος του δήλωσε: «τόσα χρόνια στην ακτοπλοΐα τέτοιο πράγμα σε λιμάνι δεν έχω ξαναδεί».

Την ίδια δήλωση έκανε και προς το «Εν Άνδρω» ο καπετάν Θανάσης Χαλάς του SuperferryII που κατάφερε να δέσει το πλοίο του. Μας είπε χαρακτηριστικά: «τι να πω για μποφόρ; Ήταν μια θύελλα που δεν έχω ξαναδεί».

Ο λιμενάρχης του Γαυρίου Μανιδάκης μας είπε πως «μιλάμε για πάνω από 10 μποφόρ ή και 11 μέσα στο λιμάνι. Τρέχαμε και δεν φτάναμε.

Ευτυχώς χάρη στους δύο καπετάνιους δεν είχαμε κανένα ατύχημα. Τα πλοία αυτά δένουν σχετικά καλά και με 8 και 9 μποφόρ στο Γαύριο.

Όμως με 10 και 11 τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Το SuperFerryII έδεσε παρά την θύελλα επειδή ο καπετάνιος του το πήγε από ένα σημείο του λιμανιού που μόνο αυτό το πλοίο μπορούσε να κάνει μανούβρα και να βγει με την πλώρη στο βοριά».


Όπως πληροφορηθήκαμε μέχρι και το μεσημέρι στο λιμάνι του Γαυρίου επικράτησε μεγάλη αναστάτωση μιας και έμειναν έξω όλοι οι επιβάτες και τα ΙΧ του πλοίου Θεολόγος (ήταν αρκετά λόγω της τελευταίας μέρας του μήνα) και χρειάστηκε να αλλάξουν όλοι εισιτήρια και να ξαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους.

Συνάμα πολλοί έχουν μείνει και περιμένουν τα αυτοκίνητα τους που πάνε με τους οδηγούς τους με το Andros μέχρι την Μύκονο!!! Θα γυρίσουν το απόγευμα στην Άνδρο.


Ότι φέρνει η ώρα δεν το φέρνει ο χρόνος.

Μόνο μια ώρα έχει περάσει από το φοβερό μπουρίνι που έπληξε το Γαύριο κι ο ήλιος λάμπει. Χαρά θεού. Κι όμως έγινε “το σώσε” στο λιμάνι. Όπως έλεγε κι ο Πέτρος “ήταν από τις χειρότερες μέρες της ζωης μου”. Με βάση ότι είπανε στο Εν Άνδρω και οι άλλοι που μιλήσαμε μάλλον ήτανε η χειρότερη μέρα του Γαυρίου εδώ και χρόνια.

Το αξιοπερίεργο της μέρας είναι πως μια ώρα μετά ο καιρός έστρωσε και ήταν καλός όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Πηγή: enandro.gr – Φωτο: Ηλίας Λάμπου