Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Οι απαντήσεις που θέλουμε να μας δίνουν οι άντρες στις ''ερωτήσεις κρίσεως''

Υπάρχει τελικά σωστή απάντηση σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα; Κι αν ναι, ποια είναι;

Πάχυνα;

Η απάντησή του σε αυτή σου την ερώτηση προϋποθέτει να σε γνωρίζει πολύ καλά. Προς θεού μην απαντήσεις χωρίς να πάρεις το χρόνο σου, αλλά μην το κάνεις να φανεί σαν να το σκέφτεσαι - είναι σαν να είπες "ναι". Αυτό που προτιμάμε ν' ακούμε εδώ είναι η αλήθεια πασπαλισμένη με λίγο γκλίτερ ή σοκολατένια τρούφα για να την καταπιούμε ευκολότερα. Άσχετα με την απάντηση, επιβάλλεται ένα φιλί στο τέλος. Η σχέση μας με την εικόνα του σώματός μας, ειδικά όταν συμπεριλαμβάνει έναν ακόμα άνθρωπο στον οποίο θα "εκτεθούμε" και χωρίς ρούχα, είναι κάτι παραπάνω από βασική για να πάει καλά η μέρα, η συνύπαρξή μας, αλλά και η ζωή εν γένει.

Επικίνδυνες απαντήσεις: "Ε κανά δυο κιλάκια τι ψυχή έχουν;", "Μ' αρέσουν τα πιασίματά σου", "Τι με ρωτάς βρε κυλινδράκι μου;"

Προτεινόμενες απαντήσεις: "Δεν ξέρω, αλλά είσαι πιο όμορφη από ποτέ", "Ίδια μου φαίνεσαι", "Δε νομίζω, αλλά μου αρέσεις όπως κι αν είσαι"

Πόσο με κάνεις;

Όσο μικρή κι αν είναι/δείχνει, καμία γυναίκα δε θέλει να της προσθέτουν χρόνια (εκτός κι αν είναι δεκαέξι και προσπαθεί να μπει στον κινηματογράφο να δει ταινία "κατάλληλη άνω των 18"). Για να μην ρισκάρεις λοιπόν τη συνέχεια της γνωριμίας - διότι εννοείται πως αυτό το ξεκαθάρισμα θα γίνει κάπου στην αρχή των ραντεβού σας - είναι παραπάνω από σημαντικό να μην μαντέψεις λάθος και προς τα πάνω. Το λάθος και προς τα κάτω μας κάνει, αλλά αν ανέβεις πάνω από το πραγματικό, δε θα σε πάρει και με πολύ καλό μάτι.

Επικίνδυνες απαντήσεις: "Ε δεν είσαι και η γηραιά ήπειρος", "Δε βαριέσαι, η γριά κότα έχει το ζουμί"

Προτεινόμενες απαντήσεις: "Ε πόσο να σε κάνω μικρή είσαι", "Στην ηλικία που πρέπει"

Μου πάει αυτό που φοράω;

Εδώ πρέπει να συμψηφιστούν δύο πράγματα: η τιμή αυτού που φοράει και το πόσο πρόσφατα το έχει αγοράσει. Δεν πρέπει προς θεού να της πεις να το βγάλει και εννοείται πως το κριτήριο για την απάντησή σου δεν πρέπει να είναι το αν θεωρείς ότι είναι πολύ κοντό/ανοιχτό/σέξι. Ταιριάζει στο σώμα μου; Με παχαίνει; Με κάνει να δείχνω χλωμή; Αυτές είναι οι πραγματικές ερωτήσεις πίσω από τη μία που τελικά κάνουμε. Γνωρίζουμε βέβαια την αδυναμία των ανδρών να απαντήσουν, οπότε στις περισσότερες των περιπτώσεων εδώ απλά τσεκάρουμε το γούστο και την ειλικρίνειά τους.

Επικίνδυνες απαντήσεις: "Καααααλό είναι", "Σε πανηγύρι θα πας;"

Προτεινόμενες απαντήσεις: "Κούκλα είσαι ό,τι και να βάλεις", "Έχεις βάλει και καλύτερα"

Με θες όπως παλιά;

Μια φυσιολογική γυναίκα κάνει τέτοιες ερωτήσεις μόνο όταν ο άντρας που έχει δίπλα της την έχει κάνει να νιώσει ανασφάλεια για τη μεταξύ τους σχέση και κατά συνέπεια για τον εαυτό της. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα πράγματα σοβαρεύουν και η απάντηση πια δεν πρέπει να είναι μόνο λεκτική, αλλά θα χρειαστεί και πρακτική επιβεβαίωση σε ένα κάποιο βάθος χρόνου.

Επικίνδυνες απαντήσεις: "Μα τι είναι αυτά που ρωτάς; Εννοείται" ενώ συνεχίζεις να χαζεύεις το ματς στην τηλεόραση

Προτεινόμενες απαντήσεις: Παρατάς ό,τι κάνεις για να ασχοληθείς μαζί της με όποιον τρόπο (δείχνει να) θέλει

Με συμπαθούν οι φίλοι σου;

Αυτή η ερώτηση εγκυμονεί πολλές υποψίες ή/και αλήθειες: μπορεί η συμπεριφορά της παρέας του αγοριού να έχει κάνει την κοπέλα να νιώσει άβολα ή να έχει δείξει με αγενή τρόπο την αντιπάθεια στο πρόσωπό της. Μπορεί κάποιος από την παρέα να τη φλερτάρει, ή οι δικές της φίλες να μη συμπαθούν το αγόρι, οπότε να θέλει να κόψει κίνηση για το τι συμβαίνει στην αντίπερα όχθη.

Επικίνδυνες απαντήσεις: "Εσύ τι λες;"

Προτεινόμενες απαντήσεις: "Εννοείται αγάπη μου, ειδικά ο τάδε μου έχει πει...", "Φυσικά σε πάνε πολύ, γιατί τι έγινε και το σκέφτεσαι αυτό;"

Έχεις σκεφτεί να κάνεις παιδιά;

Το "μαζί μου" μπαίνει σε παρένθεση αφού δύσκολα θα ρισκάρουμε την κατακεραύνωση του εγωισμού μας μπροστά στο ενδεχόμενο να μη θέλει ένας άντρας να κάνει παιδιά εκ πεποιθήσεως ανεξάρτητα από τη γυναίκα που έχει δίπλα του. Οι απαντήσεις εδώ ποικίλλουν και το ποια είναι η σωστή έχει να κάνει με το ποια έχει κανείς απέναντί/δίπλα του.

Προτεινόμενες απαντήσεις: "Μαζί σου θα το σκεφτόμουν", "Με την κατάλληλη γυναίκα εννοείται" (λιγότερο επικίνδυνο)

Μιλάς με την πρώην σου;

Παρόλο που αυτό δε θα έπρεπε να είναι καν στις περιπτώσεις ερωτήσεων, βασίζομαι στην προσωπική εμπειρία και στα ποσοστά των φίλων αντρών που μιλούν ακόμα με τις πρώην τους. Ποτέ δε θα δεχτούμε ότι μπορεί να υπάρχει φιλική σχέση ανάμεσα σε πρώην, ειδικά αν εμείς οι ίδιες δεν έχουμε ένα τέτοιο παράδειγμα. Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ πιθανό στο παραμικρό τηλέφωνο ή like στο facebook να προκύψει μια ταπεινή, απόλυτα φυσιολογική ερώτηση.

Επικίνδυνες απαντήσεις: Όλες εκτός από το "όχι"

Προτεινόμενες απαντήσεις: "Όχι" και να το εννοείς

Μ' αγαπάς;

Ελπίζω να μη χρειάζεται να αναλύσω γιατί αυτή είναι μια σημαντική ερώτηση.

Επικίνδυνες απαντήσεις: "Αμφιβάλλεις βρε κουτό;"

Προτεινόμενες απαντήσεις: "Σ' αγαπώ πολύ"