Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Μην ξαναπετάξετε το νερό από το βρασμένο ρύζι!

Είναι σίγουρο ότι πολλοί από εμάς δεν πίνουν το νερό από το βρασμένο ρύζι. Αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή δεν γνωρίζουμε τα οφέλη που προσδίδει στην υγεία μας, με αποτέλεσμα να το αφαιρούμε και να το πετάμε αντί να το πίνουμε.

Πώς να το προετοιμάσετε:

Είναι πραγματικά απλό, το μόνο που χρειάζεστε είναι ρύζι, καθαρό νερό και ένα δοχείο.

Βράζουμε το ρύζι, εφόσον έχει μαγειρευτεί, στραγγίστε σε ένα άλλο δοχείο, χωρίς να αφήσετε οποιαδήποτε υπόλειμμα ρυζιού στο νερό.

Το νερό του ρυζιού είναι τώρα έτοιμο για κατανάλωση.

Το νερό από ρύζι είναι ευεργετικό για σας διότι:

Είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας:

Εξαιτίας των πλούσιων υδατανθράκων που διαθέτει, επιφέρει περισσότερη ενέργεια στο σώμα. Προκειμένου για τον ανθρώπινο οργανισμό να έχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ημερησίως σε υδατάνθρακες, ένα ποτήρι του νερού από ρύζι, θα τονώσει σημαντικά την ενέργειά στο ξεκίνημα της ημέρας σας.

Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα:

Το νερό αυτό είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και αυξάνει το μεταβολισμό, πράγμα που καθιστά ευκολότερο για το πεπτικό σύστημα να λειτουργήσει. Αυτό συμβαίνει επίσης διότι το άμυλο μπορεί να παρακινήσει την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων στο σώμα.

Αποτρέπει την αφυδάτωση:

Το καλοκαίρι τα σώματά μας χάνουν πολύ νερό λόγω εφίδρωσης, το νερό από ρύζι θα σας βοηθήσει πολύ να αποτρέψετε την αφυδάτωση.

Μάσκα μαλλιών:

Θέλετε να δώσετε στα μαλλιά σας μια ώθηση και λάμψη; Απλά ρίξτε το ρυζόνερο στα μαλλιά σας και τρίψτε στο τριχωτό της κεφαλής σας. Τυλίξτε τα μαλλιά σας και αφήστε το να είναι για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το σαμπουάν σας ως συνήθως.

Ακμή – Θεραπεία:

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να ταμπονάρετε το ρυζόνερο στα σημεία με ακμή. Με αυτόν τον τρόπο και με συχνή χρήση θα μειωθεί σταδιακά η ερυθρότητα.

Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com