Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Δίλημμα Τσίπρα: ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνια;

Με ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και άνοιγμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τονΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές έριξε την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει την Κυριακή σαν θύελλα. Και θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα το δίλημμα σε αυτές τις κάλπες είναι: «Με την εντολή του λαού, ή με τις εντολές του Βερολίνου; Με την Ελλάδα ή με τη κυρία Μέρκελ; Με τη δημοκρατία, ή με τον ολοκληρωτισμό; Με το νέο ή με το παλιό και γερασμένο; Και εν τέλει: Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τα μνημόνια;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις εκλογές «αποφασιστική αναμέτρηση», «δημοψήφισμα για τη ζωή» και «ιστορική ευκαιρία», ενώ εκτίμησε ότι ο λαός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη.

Παράλληλα επανέλαβε το άνοιγμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Μάλιστα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους αριστερούς ψηφοφόρους και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τους υποψηφίους του ΚΚΕ. «Και μας κατηγόρησε και για αυτό ακόμα, η ηγεσία του ΚΚΕ. Συγνώμη κιόλας σύντροφοι που ακολουθούμε αυτή τη στάση αρχών. Αλλά τι να σας πω; Ότι δε θα το ξανακάνουμε; Δε μπορώ να το πω, γιατί θα το ξανακάνουμε» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Γιατί εμείς βάζουμε το συμφέρον του λαού και την ενότητα της αριστεράς, πάνω από κομματικούς υπολογισμούς και εμφύλιες ρητορείες. Και το ίδιο πιστεύω βαθιά ότι θα κάνουν και οι χιλιάδες αγωνιστές, οι κομμουνιστές σε όλη την Ελλάδα».



Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «έσπειρε και καλλιέργησε σαν επίμονος κηπουρός το δηλητηριώδες και σαρκοφάγο φυτό του φασισμού». «Και θύμωσε που τολμήσαμε να απευθυνθούμε στον απλό ψηφοφόρο. Για να τον καλέσουμε να εγκαταλείψει το δρόμο της μαύρης τρομοκρατίας και να επανέλθει στο δρόμο της δημοκρατίας. Για να τον θέσουμε προ των ευθυνών του. Για να του πούμε για χιλιοστή φορά ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εχθρός του συστήματος, όπως πλασάρεται, αλλά το μακρύ φονικό χέρι του συστήματος» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για «αποστασία» και τόνισε ότι «έχουν ξεχάσει όχι μόνο τι θα πει αξιοπρέπεια, διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα, ήθος. Αλλά και τι θα πει ντροπή». Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό και υποστήριξε ότι δεν διαπραγματεύθηκε και σήμερα έρχεται να υποσχεθεί παντεσπάνι. «Δεν ντρέπεται τώρα, σήμερα, μετά την καταστροφή που έχει προκαλέσει, να υπόσχεται θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ιστορίες επιτυχίας. Να υπόσχεται παντεσπάνι, σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στηριγμένο απόλυτα στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα. Τάχθηκε υπέρ του ξεριζώματος των μηχανισμών που νέμονται το δημόσιο χρήμα, τη δημόσια εξουσία και τη δημόσια περιουσία προς όφελος της πολιτικής τάξης και ενός παρασιτικού κεφαλαίου, ενώ υποστήριξε την ενεργοποίηση συμμαχιών σε όλη την Ευρώπη, για την άμεση σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής στην Ευρώπη ώστε να δρομολογηθεί η μεγάλη λύση για το ελληνικό χρέος.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα πρέπει να επιστρέψει η ισότιμη θέση της χώρας μέσα στην Ευρώπη και μέσα στην ευρωζώνη μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση που θα επιβεβαιώσει το γράμμα και την ισχύ των Θεμελιωδών Συνθηκών που η χώρα έχει υπογράψει. Τάχθηκε υπέρ του δημοσίου ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, της ενεργοποίησης προγράμματος αναδιαρθρώσεων και τον απεγκλωβισμό εκατομμυρίων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών από το άγος των χρεών, της άμεσης στήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη με έκτακτα προγράμματα ενίσχυσης.

Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι θα ενεργοποιήσει πρόγραμμα αποκατάστασης των δασκάλων και των καθηγητών, των γιατρών και των νοσοκόμων, των επιστημόνων και των υπαλλήλων που συγκροτούν την καρδιά του κοινωνικού κράτους και θα αποκαταστήσει τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιηθούν και έκτακτα προγράμματα υποστήριξης των αγροτών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων επαγγελματιών στην πόλη και την ύπαιθρο, θα προασπισθούν τα δημόσια αγαθά, όπως το νερό, τα δάση και ο αιγιαλός, θα περιφρουρηθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, θα ανατραπούν άμεσα οι αποφάσεις εκποίησης του κράτους, θα επιστρατευθεί η δημόσια περιουσία για την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και τη θωράκιση των συντάξεων και θα προασπισθούν τα εθνικά δίκαια σε ολόκληρο το τόξο του ελληνισμού από τη Θράκη ως την Κύπρο και θα προαχθεί μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Πηγή: www.real.gr