Τρίτη 27 Μαΐου 2014

«Η ΔΗΜΑΡ απειλείται με εξαφάνιση και φταίει ο Φώτης Κουβέλης»

Τα λάθη που οδήγησαν στην συρρίκνωση τη Δημοκρατική Αριστερά καταγράφει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απορρόφηση της ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με τίτλο «ΔΗΜΑΡ: τις πταίει για τη συντριβή», ο κ. Παπαδόπουλος αποδίδει στην ηγεσία την ευθύνη για την δεινή ήττα που υπέστη το κόμμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τρία λάθη που οδηγούν τη ΔΗΜΑΡ στην εξαφάνιση είναι τα εξής:

1. Η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση για το ζήτημα της ΕΡΤ «ενώ το προηγούμενο βράδυ είχαμε συμφωνήσει στη λύση, με αποτέλεσμα κανείς τελικά να μην καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Όπως σημειώνει «η επιλογή εκείνη οδήγησε σε απώλεια του 50% των ψηφοφόρων».

2. «Αμέσως μετά την αποχώρηση αφήσαμε παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση το ακροατήριο μας».

3. «Το αποκορύφωμα της καθοδικής μας πορείας ήταν η κατηγορηματική μας άρνηση να συζητήσουμε με τους 58 αγωνιώντες συμπολίτες μας, που είχαν πάρει την πρωτοβουλία να καλέσουν σε διάλογο τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. και όχι μόνο αρνηθήκαμε, αλλά αντ» αυτών επιλέξαμε να συζητούμε με ότι πιο παλαιοκομματικό είχε «ξεβράσει» το ΠΑΣΟΚ».

«Αισθανόμαστε βαθιά πικρία που βλέπουμε το κόμμα μας να απειλείται με εξαφάνιση, γνωρίζοντας ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον πρόεδρο Φώτη Κουβέλη και στην ηγετική ομάδα που εκ των πραγμάτων απέτυχαν», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Υποστηρίζει δε ότι «πρέπει άμεσα να ανοίξει ο διάλογος με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Με τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ) αλλα και με τα πρόσωπα που είναι πολιτικά ανέστια (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης, Γιαννίτσης, Αλέκος Παπαδόπουλος) και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες». «Εκτός αν επιθυμεί να απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ!», καταλήγει.