Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ιράκ: Ενοπλοι σκότωσαν 12 άτομα σε οίκο ανοχής

Μια εβδομάδα μετά την επίθεση σε καταστήματα με οινοπνευματώδη Από την 1η Μαΐου σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις κατά σιιτών και σουνιτών Ένοπλοι εισέβαλαν ανοίγοντας πυρ σε οίκο ανοχής σε συνοικία της ανατολικής Βαγδάτης, σκοτώνοντας εν ψυχρώ επτά γυναίκες και πέντε άνδρες. Στην ίδια συνοικία είχαν πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα επιθέσεις κατά καταστημάτων που πωλούσαν οινοπνευματώδη -η πορνεία και το αλκοόλ απαγορεύονται από το Ισλάμ.

Η έφοδος στον οίκο ανοχής έρχεται εν μέσω έξαρσης της σεκταριστικής βίας που δημιουργεί φόβους επιστροφής στο αιματοκύλισμα της περιόδου 2007-2007.

Στις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας εναντίον καταστημάτων που πωλούσαν οινοπνευματώδη στη συνοικία Ζαγιούνα, όπου κατοικούν εύποροι σιίτες και σουνίτες, έχασαν τη ζωή τους 10 χριστιανοί που εργάζονταν εκεί. Στους πελάτες επετράπη να φύγουν.

Τα τελευταία χρόνια στη συνοικία Ζανούγια άνοιξαν πολλοί οίκοι ανοχής εξαιτίας της σχετικής ηρεμίας που επικρατεί στην περιοχή.

Οι δολοφονίες έρχονται δύο ημέρες μετά το μπαράζ επιθέσεων της Δευτέρας στο κεντρικό και νότιο Ιράκ, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι σε διαδοχικές εκρήξεις σε στάσεις λεωφορείων και αγορές σε σιιτικές συνοικίες της πρωτεύουσας.

Από την 1η Μαΐου σχεδόν 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις κατά σιιτών και σουνιτών.