Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δωρεάν απογευματινά φροντιστήρια στη Θεσσαλονίκη

«Ανάσα» δίνει στους γονείς ο δήμος Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας τις πόρτες εννέα δημοτικών σχολείων τις απογευματινές ώρες για να προετοιμάζονται οι μαθητές στα... μαθήματα της επόμενης μέρας και να βρίσκουν δημιουργική διέξοδο σε αγαπημένες τους δραστηριότητες, αναφέρει ο Αγγελιοφόρος.
Τα δωρεάν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, δημιουργικής απασχόλησης και αθλητισμού θα λειτουργούν καθημερινά, από σήμερα μέχρι και τις 15 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών ηλικίας 6-12 ετών.

Το κουδούνι θα χτυπάει πλέον και τα απογεύματα, από τις 16:30-19:30 σε εννέα δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου εγκαινιάζεται το νέο πρόγραμμα της αντιδημαρχίας Σχολικής Μέριμνας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου το μεσημέρι, οι μαθητές συνήθως επιστρέφουν στο σπίτι τους και μετά το φαγητό αρχίζει ο... μαραθώνιος των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, οι οποίες διατίθενται κυρίως από ιδιωτικούς φορείς. «Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία κατά την οποία οι γονείς δεν μπορούν να πληρώσουν για τις εξωσχολικές δράσεις των παιδιών δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν δωρεάν ένα άθλημα, μουσική, θεατρική αγωγή, ή εικαστικά», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σχολικής Μέριμνας και Διά Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης.

Στήριξη των μαθητών σε Γλώσσα και Μαθηματικά

Στα απογευματινά τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας οι μαθητές του δημοτικού θα προετοιμάζονται για τα μαθήματα της επόμενης μέρας στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Καρούμπης, οι δάσκαλοι θα έρχονται σε επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του πρωινού προγράμματος για να ενημερώνονται για τυχόν αδυναμίες των παιδιών στα μαθήματα, ώστε να τα ενισχύουν. Παράλληλα, θα λειτουργούν τμήματα μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής και αθλητισμού (μπάσκετ, βόλεϊ κ.λπ.).

«Στόχος μας είναι να ελαφρύνουμε τους γονείς, ώστε να αφήνουν τα παιδιά τους σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου, εκτός από τη μελέτη των μαθημάτων της επόμενης μέρας, θα έχει παιδική λογοτεχνία και άλλες δραστηριότητες», επισημαίνει ο κ. Καρούμπης. Οι γονείς ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα μέσω των διευθυντών των σχολείων, οι οποίοι έδωσαν τις αιτήσεις στους μαθητές.

«Ανοίγουμε τα σχολεία στη γειτονιά»

Με κεντρικό σύνθημα «Ανοίγουμε τα σχολεία στη γειτονιά», ο δήμος φιλοδοξεί να γενικεύσει το πρόγραμμα στο μέλλον. Να σημειωθεί πως στο 55ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης (στην οδό Κρυστάλλη) έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 100 μαθητές και στο 92ο Δημοτικό 150. «Είναι ένα πρόγραμμα με μεγάλη κοινωνική προσφορά», αναφέρει ο διευθυντής του 55ου Δημοτικού, Κώστας Ανθόπουλος, τονίζοντας πως, εκτός των άλλων, ικανοποιείται η ανάγκη για άθληση μέσα από οργανωμένες διαδικασίες και τη συμμετοχή καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν στα τμήματα έχουν προσληφθεί με πεντάμηνες συμβάσεις, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας της ΓΣΕΕ.

Το πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης υλοποιείται στα εξής σχολεία:

21ο-109ο Δημοτικά Μαναβή (Τσέλιου και Τσιαπάνου)

92ο Δημοτικό (Παπάφη 229)

59ο-61ο Δημοτικά (Αρχαιοτήτων 3)

64ο Δημοτικό (Μαζαράκη 1)

23ο Δημοτικό (Ιπποδρομίου 19)

55ο Δημοτικό (Κ. Κρυστάλλη 10)

29ο Δημοτικό (Αναξιμάνδρου 79)

13ο Δημοτικό (Βαλαγιάννη 1)

3ο Δημοτικό Τριανδρίας (Ζαΐμη 16)