Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ισραηλινή αντιπροσωπεία στην Τουρκία για αποζημίωση για τα θύματα του «Μαβί Μαρμαρά»

Μία ισραηλινή αντιπροσωπεία αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Τουρκία προκειμένου να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την... καταβολή αποζημιώσεων στους οικείους των εννέα Τούρκων που είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στο στολίσκο που προσπαθούσε να μεταφέρειανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ανακοίνωσαν σήμερα τουρκικές επίσημες πηγές. 

Η αντιπροσωπεία πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία για να επεξεργασθεί το θέμα των αποζημιώσεων, δήλωσε μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, που είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα πως οι δύο πλευρές έδωσαν το έναυσμα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. 

Ο Αρίντς δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποσόν των διεκδικούμενων αποζημιώσεων, εξηγώντας πως το ζήτημα αυτό απομένει να ρυθμιστεί με τους δικηγόρους των θυμάτων.

Η αντίστοιχη τουρκική αποστολή εκτιμάται πως θα έχει επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά τη «συγγνώμη» του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου προς τον Τούρκο ομόλογό του Τ. Ερντογάν και βασικά σε περίοδο που διαφαίνεται πλήρης αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ.