«Τα παραδοσιακά κρεοπωλεία ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει η πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα»... σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), αναφορικά με την πώληση κρέατος αλόγου στην Ελλάδα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών σημειώνει ότι όλα τα κρέατα που διακινούνται στα καταστήματά της «είναι από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, με κωδικούς που εκδίδουν τα αρμόδια όργανα και εξασφαλίσουν την υγιεινή και την ποιότητα του κρέατος. Από αυτά τα κρέατα, που είναι καθ’ όλα νόμιμα και ελεγμένα, δημιουργούνται και τα παρασκευάσματα σε κατάλληλο χώρο στα κρεοπωλεία, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών σημειώνει ότι όλα τα κρέατα που διακινούνται στα καταστήματά της «είναι από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, με κωδικούς που εκδίδουν τα αρμόδια όργανα και εξασφαλίσουν την υγιεινή και την ποιότητα του κρέατος. Από αυτά τα κρέατα, που είναι καθ’ όλα νόμιμα και ελεγμένα, δημιουργούνται και τα παρασκευάσματα σε κατάλληλο χώρο στα κρεοπωλεία, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία».