Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Σπαγγέτι με σάλτσα ροκφόρ και μπέικον

Υλικά... 
για 2-4 άτομα
1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
100 γραμμάρια μπέικον
1 φλιτζάνι του καφέ κρασί λευκό
2 αυγά
150 γραμμάρια παρμεζάνα
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια blue cheese
10 κλωνάρια σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, χωρίς να βράσουν εντελώς. Κόβουμε σε μικρούς κύβους το μπέικον. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπέικον.

Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει και σβήνουμε με το λευκό κρασί αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε ένα λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ταυτόχρονα σε μία λεκάνη χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί και λίγο μαύρο πιπέρι.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατάμε ένα ποτήρι νερό από το βρασμό. Ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα της λεκάνης και ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η μακαρονάδα, προσθέτοντας το blue cheese σε κομματάκια.

Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο παρμεζάνα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
sidagi