Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Quadruped: Το ρομπότ της Toshiba που θα "εισβάλει" στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα! (Βίντεο)

H γνωστή Ιαπωνική εταιρεία Toshiba παρουσίασε πρόσφατα το ρομπότ Quaddruped το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να πραγματοποιηθούν έρευνες στον χώρο του... πυρηνικού εργοστασίου στην Φουκουσίμα μετά την έκρηξη των αντιδραστήρων που όλοι θυμόμαστε.
Οι επιστήμονες έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να εισχωρήσουν στα άδυτα του εργοστασίου το οποίο είναι ραδιενεργή παγίδα για όποιον πλησιάσει αυτή την στιγμή και θα το κάνουν με την βοήθεια του ρομπότ της Ιαπωνικής εταιρείας.

Το Quadruped έχει βάρος 65 κιλά, ύψος 105 εκατοστά και έχει τη δυνατότητα να αντέξει ακτινοβολία 100 millisievert κατά τη διάρκεια ενός χρόνου,χαρακτηριστικό που το καθιστά ιδανικό "εξερευνητή" για το εργοστάσιο.

Το Quadruped μπορεί να μετακινείται σε ανώμαλο έδαφος ενώ ανεβαίνει και κατεβαίνει σκάλες πολύ εύκολα.

Το ρομπότ μπορεί να μεταφέρει μέχρι 20 κιλά βάρος, ενώ είναι εξοπλισμένο με 2 κάμερες υψηλής ποιότητας και έναν ανιχνευτή ραδιενέργειας που ελέγχει τα σημεία από τα οποία περνά τοπ ρομπότ. Για όσους δεν τον γνωρίζουν η Toshiba,είχε κατασκευάσει και τον πυρηνικό αντιδραστήρα που εξερράγη και περιμένει την άδεια από την εταιρεία στην οποία ανήκει το εργοστάσιο για να στείλει το ρομπότ να ερευνήσει τον χώρο...