Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Σε λίγες ώρες ο νέος πλανητάρχης - Δείτε ζωντανά τα αποτελέσματα

Στην Ανατολική ΗΠΑ άνοιξαν οι κάλπες στις 6 το πρωί (13:00) ώρα Ελλάδας...

Πιο συγκεκριμένα στις πολιτείες Βιρτζίνια, Κονέκτικατ, Ιντιάνα, Κεντάκι, Μέιν, Νιου Χάμσαϊρ, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη και Βερμόντ.

Με ιδιαίτερα προβλήματα, πάντως, διεξάγονται οι εκλογές στις περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό τυφώνα «Σάντι». Οι χώροι, οι οποίοι είχαν αρχικά διατεθεί για τη στέγαση των πληγέντων είναι ακόμα πλημμυρισμένοι, ενώ αρκετές περιοχές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, βέβαια, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Μιτ Ρόμνεϊ ψήφισε σήμερα στις εννιά το πρωί τοπικήξ ώρα στο Μπέλμοντ της Μασαχουσέτης, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη ψηφίσει από τις 25 Οκτωβρίου.

«Θα ήθελα να εκφράσω στον κυβερνήτη Ρόμνεϊ τα συγχαρητήριά μου για την δυναμική του εκστρατεία. Γνωρίζω πως οι υποστηρικτές του είναι εξίσου προσηλωμένοι, εξίσου ενθουσιώδεις και εργάζονται εξίσου σκληρά και σήμερα», δήλωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε:

«Έχουμε εμπιστοσύνη πως διαθέτουμε τις ικανές ψήφους για να κερδίσουμε, όμως όλα στο τέλος θα εξαρτηθούν από το πόσες από αυτές τις ψήφους καταλήξουν στις κάλπες…Αναμένω ότι θα έχουμε μία καλή βραδιά, αλλά ό,τι κι εάν συμβεί, θα ήθελα να εκφράσω το πόσο εκτιμώ όλους όσους με υποστήριξαν, όλους όσους εργάσθηκαν για λογαριασμό μου».

Να υπενθυμίσουμε πως στις αμερικανικές εκλογές του 2008 ο Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε το 52,9% των ψήφων και 365 εκλέκτορες έναντι 153 του Ρεπουμπλικανού Τζον Μακέιν.

Ωστόσο, αυτή τη φορά τα πράγματα φαντάζουν διαφορετικά, μιας και οι δημοσκοπήσεις περιμένουν πως οι δύο διεκδικητές αυτή τη φορά θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος για να κατορθώσυν να λάβουν το χρίσμα της προεδρίας των Ηνωμένων Πολιτείών της Αμερικής.

Δείτε εδώ ζωντανά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ: