Υλικά...
4 φλιτζάνια πράσινες ελιές
10-12 φιλέτα αντζούγιας σε ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψημένα
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικό)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές. Αν χρησιμοποιούμε παστές αντζούγιες, τις ξεπλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κόκαλα.
Βάζουμε στο μίξερ τις ελιές, τις αντζούγιες, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, την κάπαρη, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί η πάστα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την πάστα σε αλμυρές τάρτες, σε πίτσα, και ζυμαρικά. Καλή Όρεξη!
xs-recipes.com
4 φλιτζάνια πράσινες ελιές
10-12 φιλέτα αντζούγιας σε ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψημένα
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικό)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές. Αν χρησιμοποιούμε παστές αντζούγιες, τις ξεπλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κόκαλα.
Βάζουμε στο μίξερ τις ελιές, τις αντζούγιες, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, την κάπαρη, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί η πάστα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την πάστα σε αλμυρές τάρτες, σε πίτσα, και ζυμαρικά. Καλή Όρεξη!
xs-recipes.com