Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Με δάκρυα η τελευταία ομιλία του Ομπάμα

Δάκρυσε, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής του ομιλίας, στην Αϊόβα, το βράδυ της... Δευτέρας, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας από τους ψηφοφόρους του να τον βοηθήσουν να συνεχίσει ό,τι ξεκίνησαν μαζί.

«Έχουμε κάνει πραγματική πρόοδο σ' αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Ομπάμα σε ένα πλήθος 20.000 ατόμων. «Αλλά, Αϊόβα, είμαστε εδώ απόψε επειδή έχουμε να κάνουμε περισσότερη δουλειά. Δεν έχουμε ξεμπερδέψει αυτό το ταξίδι. Έχουμε κι άλλο δρόμο μπροστά μας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Όλοι όσοι από εσάς ζήσατε και αναπνεύσατε τη σκληρή δουλειά της αλλαγής, θέλω να σας ευχαριστήσω. Πήρατε αυτή την καμπάνια και την κάνατε δική σας», τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, δακρύζοντας.

Τελευταία δημοσκόπηση για το Reuters / Ipsos, η οποία δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, δίνει προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων στον Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Μιτ Ρόμνει. Επί συνόλου 4.725 ερωτηθέντων, πιθανών ψηφοφόρων σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, το 48% δήλωσε ότι σκοπεύει να ψηφίσει τον Μπαράκ Ομπάμα έναντι 46% που εκδήλωσαν την προτίμησή τους τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνι.
hbnews