Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Κέικ σοκολάτας

Υλικά...

8 αβγά χωριστά

1 κούπα ζάχαρη

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος Lacta (σε θερμοκρασία δωματίου)

200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 βούτυρο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.

Κάνουμε μαρέγκα τα ασπράδια.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι σιγά-σιγά και τη μαρέγκα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (στρογγυλό).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
greekcook