Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σιαρλή: Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για το μνημόνιο (video)

Από την στιγμή που θα έρθει η Τρόικα στην Κύπρο θα καταλήξουμε σε συμφωνία σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ώστε στις 12 Νοεμβρίου να εγκριθεί το μνημόνιο από το Eurogroup δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Βάσος Σιαρλή μιλώντας στο ΡΙΚ έστειλε μήνυμα αναζήτησης ευθυνών μόλις περάσει η «φουρτούνα» με την υπογραφή του μνημονίου.

Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι μοναδικός μας στόχος είναι να κλειδώσει το μνημόνιο μέχρι τις 12 Νοεμβρίου και ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β



Ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Κύπρος απαιτεί να μπει στον ESM μόλις αυτός τεθεί σε λειτουργία, ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρξει πολιτική απόφαση για το θέμα.



Ο κ. Σιαρλή δεν ξεκαθάρισε την ημερομηνία άφιξης της Τρόικα, τονίζοντας ότι όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα μιλούσαμε μαζί τους 2 και 3 φορές την ημέρα. Τόνισε ότι το θέμα της αναχρηματοδότησης των τραπεζών είναι το μεγάλο αγκάθι ενώ ξεκαθάρισε ότι ο καταμερισμός των μέτρων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεαστούν οι πολίτες όσο γίνεται πιο ήπιο τρόπο.



Ο Βάσος Σιαρλή ξεκαθάρισε ότι τα συμφέρονται όσως επένδυσαν σε αξιόγραφα θα προστατευθούν και θα διαφυλαχθούν, τονίζοντας όμως ότι θα απαιτηθεί χρόνος για την τελική λύση του προβλήματος.
24h.com.cy