Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Απόδραση κρατουμένου από το ΠΑΓΝΗ - Συνελήφθη πριν από λίγο

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι στον 4ο όροφο του ΠΑΓΝΗ όπου βρίσκεται και ο θάλαμος κρατουμένων...αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,

κατάφερε να το σκάσει από το θάλαμο αυτό ένας κρατούμενος που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Η απόδραση σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και παρά το γεγονός ότι υπήρχε σκοπός και η πόρτα του θαλάμου ήταν κλειδωμένη. Οι πρώτες πληροφορίες και από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο κρατούμενος κατάφερε και έφυγε από το παράθυρο του δωματίου, κρεμάστηκε στις εξωτερικές σωληνώσεις τις κλινικής και κατάφερε να κατέβει στο έδαφος. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο δραπέτης κατάφερε να κόψει τα κάγκλα του παραθύρου και στη συνέχεια να κρεμαστεί στο κενό στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Στη συνέχεια και χωρίς να γίνει αντιληπτός, ούτε από τους αστυνομικούς, ούτε από την ασφάλεια του νοσοκομείου, βγήκε στο δρόμο και προσπάθησε να απομακρυνθεί από το νοσοκομείο σταματώντας διερχόμενους οδηγούς.

Ο δραπέτης φορούσε σκούρα ρούχα, αναφέρουν οι πληροφορίες και από τη στιγμή της απόδρασης του και μετά σήμανε συναγερμός στις αρχές για το εντοπισμό του. Όλο το νοσοκομείο σηκώθηκε στο πόδι ενώ μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή. Τελικά ο νεαρός επίδοξος δραπέτης συνελήφθη πριν προλάβει να απομακρυνθεί από την ευρύτερη περιοχή των Βουτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μεταγωγή από τις φυλακές της Νεάπολης και ο ασθενής - κρατούμενος πάσχει από χρόνιο ανίατο μεταδοτικό νόσημα για αυτό το λόγο και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
prismanews.gr