Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αρχηγός ΓΕΣ: ΕΔΕ για την οπλοφορία του αδερφού του Κασιδιάρη

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών στον ανθυπολοχαγό των ειδικών δυνάμεων Αλέξανδρο Κασιδιάρη που τράβηξε όπλο κατά τη διάρκεια
λογομαχίας με αλλοδαπό εργαζόμενο σε ταχυφαγείο της Θεσσαλονίκης διέταξε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.

Ο αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη μετά από νυχτερινή έξοδο στην Πύλη Αξιού μαζί με φίλους του βρέθηκε σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, φέρεται να διαπληκτίστηκε με αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, ο οποίος, όπως μεταφέρει το pheme.gr, έκανε το λάθος να τον κοιτάξει επίμονα.

Ενοχλημένος από το γεγονός, ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης πλησίασε το τραπέζι, ζήτησε τον λόγο και στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έβγαλε ένα πιστόλι που είχε μαζί του και το όπλισε.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Α.Τ Αναλήψεως, οι οποίοι συνέλαβαν τον ανθυπολοχαγό του στρατού, καθώς πάνω του βρέθηκε πιστόλι που χρησιμοποιεί σε σκοπευτήριο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, παρ' ότι κατείχε άδεια, παραβίασε τους όρους οπλοφορίας.

Την υπόθεση χειρίζεται ο αρμόδιος στρατιωτικός εισαγγελέας, ο οποίος θα προβεί σε ποινική αξιολόγησης της υπόθεσης και θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών.