Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Επικοινωνία Βενιζέλου - Κουβέλη για τα εργασιακά

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και τον υπουργό Επικρατείας, για την προσπάθεια βελτίωσης στα... εργασιακά προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, για την προσπάθεια βελτίωσης στα εργασιακά προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετέδιδαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης ότι η συμφωνία με την τρόικα, στην οποία θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις των εργασιακών, θα έλθει στη Βουλή ενιαία, σε ένα άρθρο. Και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται το «σπάσιμο».

Άρα η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο και να απέχει της ψηφοφορίας για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ συνεδρίαζε επί τρεις και πλέον ώρες το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, κεκλεισμένων των θυρών για τον Τύπο.

Η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται να διαφωνεί με την τελική πρόταση για τα εργασιακά, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο πιέζει ώστε όλα να κλείσουν εντός της ημέρας, αφού στην ομάδα εργασίας του Εurogroup, την Πέμπτη, οι εταίροι θα πρέπει να ενημερωθούν πως το πακέτο οριστικοποιήθηκε.

Η τρόικα έχει δεχθεί τις εξής βελτιώσεις για τα εργασιακά: Το ανώτατο όριο αποζημίωσης για όσους εργάζονται για πάνω από 16 έτη στον ίδιο εργοδότη να είναι 12 μισθοί και για τα επιπλέον έτη (πέραν των 16 ετών) να υπάρχει ένα επιπλέον ποσό έως 2.000 ευρώ. Επίσης, ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση αυξήθηκε στους τέσσερις μήνες από τρεις.
Πηγή:Voria