5 φλιτζάνια κρύο νερό
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 λεμόνι ξυσμένο
2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
150γρ. μαργαρίνη
2 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Βάζουμε τα 4 φλιτζανια νερού να βράσουν και μετά ρίχνουμε σε αυτό το μιγμα κορν φλάουρ- κρύου νερού που διαλυθηκε.
Λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.Τα αφήνουμε να βράσουν και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε μέσα το χαλβά. Τον αφήνουμε να κρυώσει για καμιά ώρα και μετά τον βγάζουμε από τη φόρμα και τον τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα. Απολαύστε!
xs-recipes.com
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 λεμόνι ξυσμένο
2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
150γρ. μαργαρίνη
2 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Βάζουμε τα 4 φλιτζανια νερού να βράσουν και μετά ρίχνουμε σε αυτό το μιγμα κορν φλάουρ- κρύου νερού που διαλυθηκε.
Λιώνουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.Τα αφήνουμε να βράσουν και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε μέσα το χαλβά. Τον αφήνουμε να κρυώσει για καμιά ώρα και μετά τον βγάζουμε από τη φόρμα και τον τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα. Απολαύστε!
xs-recipes.com