Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Kαι επίσημα στη Formula 1 ο Έλληνας


Η νίκη του στη Μόντσα για το GP3, έπεισε τη Marussia να δώσει στον Τίο Έλληνα την ευκαιρία να οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1.
Ο Κύπριος οδηγός αναμένεται να
συμμετάσχει στις δοκιμές των νέων οδηγών το 2013 - από κει όπου έχει ξεκινήσει το μεγάλο όνειρο του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού για πολλούς πιλότους.
Στη συνέντευξή του στο woop.gr, ο Ευτύχιος Έλληνας είχε δηλώσει για τη συμμετοχή του στη Formula 1, η οποία τελικά ήρθε και με τη... βούλα μετά την ανακοίνωση της ομάδας στην επίσημη ιστοσελίδα της.
«Περιμένω από τη Manor Marussia επειδή έχω συμβόλαιο μαζί τους να δούμε τι θα γίνει με τα GP2 γιατί έχουν και αυτοί ομάδα στα GP2.
Πρέπει να αναφέρω ότι το 2013 κέρδισα μία θέση για το Young Drivers Rookie Τest τηςΜmarussia οπότε το 2013 θα μπορώ να δοκιμάσω το μονοθέσιο της Marussia για τη Formula 1.

Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό, είναι μία πόρτα που ανοίγει και πρέπει να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό για να δείξω ότι έχω κάτι για το μέλλον.

Τώρα για GP3, GP2 δεν ξέρω ακόμα πρέπει να περάσουν λίγο οι μέρες για να δούμε τι θα έρθει. Τώρα άρχισαν οι σπόνσορες να ενδιαφέρονται, και οργανώσεις έχουν ξυπνήσει λίγο γιατί κοιμόντουσαν και θα δείξει τις επόμενες ημέρες τι θα γίνει.
», μας είπε σχετικά ο Τίο Έλληνας.
Η Marussia αναφέρει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι να ανακοινώσουμε ότι ανταμείβουμε τον Κύπριο Τίο Έλληνα, τον πιο επιτυχημένο πιλότο της Marussia Manor στο GP3 για το 2012, με την ευκαιρία να οδηγήσει ένα από τα αγωνιστικά μας μονοθέσια στο Young Driver Test το 2013».
"Ο Τίο έκανε εκπληκτική δουλειά όλη τη σεζόν και αξίζει την ευκαιρία ενός test στη Formula 1", σχολίασε ο τιμ μάνατζερ της Marussia, Τζον Μπουθ.

woop.gr