Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες έρευνες για τον Jimmy Hoffa

Δείγματα από το έδαφος κάτω από δρόμο του Detroit θα συλλέξει η αστυνομία μετά τη μαρτυρία ενός άνδρα ο οποίος υποστηρίζει πως ήταν μάρτυρας της ταφής του Jimmy Hoffa, πριν από περίπου 35 χρόνια.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Roseville διευκρίνισε πως η αστυνομία δεν υποστηρίζει πως πρόκειται για τον Hoffa αλλά πως διερευνά το ενδεχόμενα ένα πτώμα να έχει θαφτεί στο σημείο αυτό.

Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος του συνδικάτου οδηγών φορτηγών (Teamsters) εθεάθη για τελευταία φορά έξω από εστιατόριο του Detroit στις 30 Ιουλίου του 1975. Ήταν συνδικαλιστής και πρόεδρος του συνδικάτου από τα μέσα του ’50 μέχρι τα μέσα του ’60. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για πλαστογραφία, απάτη και δωροδοκία. Την ημέρα που εξαφανίστηκε λέγεται πως επρόκειτο να συναντηθεί με δύο αρχηγούς μαφίας σε πάρκινγκ στο Detroit.



Η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ παρότι έγιναν πολλές έρευνες στο διάστημα έως σήμερα.

Αμέτρητες θεωρίες για το θάνατο του Hoffa έχουν διατυπωθεί από τότε. Μεταξύ άλλων υποστηρίχτηκε πως θάφτηκε σε τσιμέντο στο στάδιο των Giants στο New Jersey και πως πετάχτηκε δεμένος σε έλος της Φλόριντα.


Η έρευνα επικεντρώθηκε το 2003 σε μία πισίνα στο Detroit, το 2004 κάτω από το πάτωμα σπιτιού στην ίδια περιοχή και σε φάρμα με άλογα, πάλι στο Detroit, το 2006.

Μετά την καταγγελία του άνδρα πως είδε την ταφή του Hoffa, τα αρμόδια συνεργεία χρησιμοποίησαν ειδικό ραντάρ για την εξέταση του εδάφους, το οποίο έδειξε πως κάποια στιγμή το έδαφος ανακατεύτηκε σε αυτό το σημείο.
Ωστόσο το FBI αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις εξελίξεις.

Ο Hoffa δηλώθηκε νομικά νεκρός στις 30 Ιουλίου 1982, σε ηλικία 69 ετών.

newsbeast