Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ συναντήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής

Συνάντηση με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Daniel Bennet Smith είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι... «μετά την μάχη, προβάλλουμε ξανά την χώρα μας και την αξιοπρέπεια της, ενώ ο Daniel Bennet Smith υπογράμμισε ότι είναι «μεγάλη τιμή που βρίσκομαι στην Βουλή των Ελλήνων. Σημαντικός ο ρόλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Αναλυτικά ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε: «Με μεγάλη μου χαρά, σας υποδέχομαι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να συζητήσουμε την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς. Γνωρίζουμε ότι η Αμερική έχει συμβάλει πάρα πολύ στις δύσκολες ώρες της Ευρώπης και της Ελλάδας. Θέλω, με την ευκαιρία να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου γι αυτό που συνέβη στον αμερικανό πρέσβη στη Λιβύη. Δείχνει ότι τα εξτρεμιστικά στοιχεία πολλές φορές ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο όριο. Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια, την καταδικάζουμε απερίφραστα και με τη ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου στις οικογένειες του αμερικανού διπλωμάτη και των λοιπών μελών της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας. Πιστεύω ότι θα συμβάλουμε όλοι στις κοινές προσπάθειες ώστε αυτού του είδους οι ακρότατες ενέργειες και κινήσεις να παύσουν να υφίστανται.

Θέλω να σας τονίσω ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα συμβάλει αποφασιστικά στην σκληρή προσπάθεια την οποία καταβάλλει η Ελλάδα και η Κυβέρνηση μας ώστε η εικόνα της χώρας μας να βελτιωθεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να ξαναδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι τόπος ασφαλής για επενδύσεις, για τουρισμό και ότι μετά την μάχη που δίνουμε προβάλλουμε ανθρωπινά τον εαυτό μας και την αξιοπρέπεια που δεν έχασε ποτέ η Ελλάδα ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές της».

Από την πλευρά του ο Daniel Bennet Smith τόνισε ότι: «είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων. Εσείς και το Κοινοβούλιο έχετε σημαντικό ρόλο να παίξετε και χαίρομαι που θα συζητήσουμε τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας σε αυτήν την κρίση. Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Και γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, όπως άλλωστε έχουν υποστηρίξει και άλλες Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις. Χαίρομαι επίσης που ακούω ότι κι εσείς συμβάλετε σ’ αυτήν την προσπάθεια. Φυσικά θα συζητήσουμε και τρόπους συνεργασίας μεταξύ του Αμερικανικού Κογκρέσου και του Ελληνικού Κοινοβουλίου».
 
ipop.gr