Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινούν σήμερα τα "Θερμοπύλια 2012"

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, οι εκδηλώσεις «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2012» με την Αμφικτιονική συνάντηση των Μέσων Ενημέρωσης, από... τις πόλεις-μέλη του Δικτύου Πάφος - Αδελφοποιημένων Πόλεων Ελλάδας (Κέρκυρα, Λαμία, Μυτιλήνη, Πρέβεζα, Καλαμαριά) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με θέμα: "Τα Μέσα Ενημέρωσης μοχλός Περιφερειακής Ανάπτυξης", ώρα 19.00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Λαμιέων (Ανιάνων 6-8, 2ος όροφος).

Ο Δήμος Λαμιέων συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αυτή την Αμφικτιονική συνάντηση με την συμμετοχή εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης από την Πάφο, την Κέρκυρα, τη Μυτιλήνη, την Πρέβεζα, την Καλαμαριά και την Περιφέρεια μας ευρύτερα, όπου θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, θα γίνει ανταλλαγή προβληματισμών, εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο χώρο της Επικοινωνίας και θα επιδιωχθεί να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας των Μέσων Ενημέρωσης της Περιφέρειας μας ευρύτερα και των αδελφών πόλεων με στόχο να συμβάλλουν στην Ανάπτυξη των περιοχών τους.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν:

το Σάββατο 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

πρωί:

· «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ 2012» ώρα 08:00, μια Πορεία Τιμής 25 χλμ στο όρος Καλλίδρομο ακολουθώντας τη διαδρομή της Ανοπαίας Ατραπού, με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες με μοναδικό κίνητρο την τιμητική προβολή της ιστορικής Μάχης των Θερμοπυλών και του Λεωνίδα. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους εκείνους που μπορούν να βαδίσουν όλη την απόσταση (εκδήλωση που από 13 Ιουνίου 2012 τέθηκε ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ).

Το πρωί του Σαββάτου ώρα 08:00 οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών όπου θα γίνουν οι εγγραφές και στη συνέχεια από το χώρο του Μνημείου του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες θα αναχωρήσουν οδικώς για το Ελευθεροχώρι από όπου θα διανύσουν περπατώντας την διαδρομή 25 χλμ της Ανοπαίας Ατραπού, με τέρμα το Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες .

· Παρουσίαση εκπαιδευτικού οδηγού του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών για την Α/Βαθμια και την Β/βαθμια Εκπαίδευση ώρα 10:00, (στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών)

απόγευμα:

· Έκθεση ζωγραφικής από καλλιτέχνες της αδελφοποιημένης με τη Λαμία πόλης Rzeszow της Πολωνίας και της ευρύτερης περιοχής των Καρπαθίων ώρα 20:30

(στο Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών)

και θα κορυφωθούν την Κυριακή 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

· Με τη Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο λόφο του Κολωνού στις Θερμοπύλες, ώρα 21:30μμ με τίτλο: «Με Aνοιχτά Φτερά»

Ο Μάριος Φραγκούλης, επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα για μία σειρά συναυλιών με άρωμα και χρώμα Ελληνικό.

Ο δημοφιλής ερμηνευτής Με Aνοιχτά Φτερά ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης.

Με το δικό του μοναδικό τρόπο, θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που

έχουν σημαδέψει τη νεώτερη ελληνική μουσική και έχουν ταυτιστεί με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Ο κόσμος θα σιγοτραγουδήσει μαζί του μερικά από τα ομορφότερα κομμάτια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου. Από το πρόγραμμα της συναυλίας δεν θα λείπουν και πιο σύγχρονοι συνθέτες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Στέφανος Κορκολής καθώς και δημιουργοί της νέας γενιάς.

Με Ανοιχτά Φτερά ο Μάριος Φραγκούλης, με έντονη διάθεση για ψυχική ανάταση, εύχεται χαρά και δύναμη σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εικόνες και όμορφα συναισθήματα, όπως μόνο τέχνη μπορεί να προσφέρει.

Για την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να παρακολουθήσουν τη συναυλία θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Φθιώτιδας προς και από τον χώρο των εκδηλώσεων. Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου ώρα 20:30 από την οδό Λεωνίδου 9-11 (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων) και μετά το πέρας της συναυλίας θα επιστρέψουν στο ίδιο σημείο

Εισιτήρια για την συναυλία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης (Υψηλάντη 17, τηλ:22310-33325) καθημερινά, από το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΚΕΝΤΡΙ» Ρήγα Φεραίου 13 τηλ:2231033244,από το Blaze cd Club Καραϊσκάκη 4 (Πεζόδρομος) Τηλ:2231031563 και από Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών Τηλέφωνο : 2231093054

Τιμή εισιτηρίου: 15 ΕΥΡΩ Γενική Είσοδος & 10 ΕΥΡΩ Μαθητικά - Φοιτητικά

Παράλληλα σας ενημερώνουμε, ότι το Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, θα είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, και τις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων (7,8 & 9 Σεπτεμβρίου) πρωινές και απογευματινές ώρες, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να περιηγηθούν στις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις του και να παρακολουθήσουν τις διαδραστικές εφαρμογές του Κέντρου.