Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Σφαγή…



Τα νέα μέτρα καίνε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους καθώς σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών κόβονται τα δώρα...στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και τα δώρα στο δημόσιο. Μαχαίρι επίσης και στα εποχιακά επιδόματα ανεργίας…

Συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι θα είναι αυτοί που θα υποστούν και πάλι τη μεγαλύτερη ζημιά καθώς καταργούνται τα δώρα τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις. Στο δημόσιο τομέα επίσης κόβονται όσα δώρα απέμειναν από τις προηγούμενες περικοπές, ενώ τεράστια ζημιά θα υποστούν και οι εργαζόμενοι σε εποχιακά επαγγέλματα.

Συγκεκριμένα κόβονται τα εποχιακά επιδόματα ανεργίας που φτάνουν το ποσό των 460 ευρώ για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στους κλάδους του τουρισμού και της οικοδομής.

Αυτές οι προτάσεις συνάντησαν την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον Γιάννη Στουρνάρα να τους τονίζει ότι αν αν δεν περικοπούν τα δώρα και τα εποχικά επιδόματα ανεργίας τότε η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να βάλει «μαχαίρι» στις χαμηλές συντάξεις των 700 και 800 ευρώ.

Οι περικοπές σε επιδόματα, συντάξεις και εφάπαξ θα αφαιρέσουν από την τσέπη εκατομμυρίων δικαιούχων το συνολικό ποσό των 4,8 δις ευρώ.

Ειδικά για όσους λαμβάνουν κύρια σύνταξη η απώλεια θα είναι ακόμη 800 ευρώ το χρόνο (400 το δώρο Χριστουγέννων και από 200 το δώρο Πάσχα και το καλοκαίρι).

Τέλος οι περικοπές μπορεί να γίνουν ακόμη πιο επώδυνες καθώς έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση να επιβληθεί και εισφορά 1%-3% για όσους συνταξιούχους του Δημοσίου βγήκαν στη σύνταξη την 1η Ιανουαρίου 1995 και μετά με το αιτιολογικό ότι πήραν μεγαλύτερο εφάπαξ απ’ ότι δικαιούνταν.

Πηγή : tokarfi.gr