Τη βαθιά της συμπάθεια για τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι πλήττονται από τις περικοπές του προγράμματος λιτότητας, εξέφρασε χθες μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
Αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα αποσταθεροποιούσε ακόμα περισσότερο την ήδη ταραγμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε από την πλευρά του ο Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών. «Πιστεύω πως πρέπει να διευρύνουμε τον διάλογο πέρα από τις καθαρά χρηματοοικονομικές και οικονομικές διαστάσεις του θέματος. Απλά ρίξτε μια ματιά στον χάρτη και δείτε πού βρίσκεται η Ελλάδα», εξήγησε ο Μάιστερ, επισημαίνοντας την εγγύτητα της χώρας με τη Μέση Ανατολή, όπου εκτυλίσσεται εμφύλιος πόλεμος στη Συρία αλλά και στις ακόμα ευάλωτες χώρες των Βαλκανίων.
«Αντιπατριωτική» χαρακτήρισε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε την αντιευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που δημιουργούν ορισμένοι στη χώρα του, υπονοώντας τις δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).
Διευκρίνισε πάντως ότι παραμένει αντίθετος στην ιδέα της αμοιβαιοποίησης των χρεών των ευρωπαϊκών κρατών και βεβαίως στην προοπτική περαιτέρω επιβάρυνσης της Γερμανίας.
Στην ίδια διάσκεψη, ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ απηύθυνε έκκληση για τη διάσωση του ευρώ, επανέλαβε ωστόσο ότι η επιτυχία θα εξαρτηθεί από τη συνέπεια των κρατών στην τήρηση των κανόνων.
Πηγη : ethnos.gr

