Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Liberation: Η Χρυσή Αυγή αναγεννιέται από τα σκάνδαλα

liberaΕκτενές δημοσίευμα για τη Χρυσή Αυγή κάνει η γαλλική εφημερίδα LIBERATION. Όπως σημειώνει, το βράδυ των εκλογών όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο συγκεκριμένο κόμμα.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Το βράδυ της Κυριακής η Ελλάδα θα είναι η χώρα στην οποία τα αποτελέσματα θα τραβήξουν την προσοχή, καθώς αναμένεται να προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η νίκη του να γίνει σύμβολο για όλους όσους αντιτίθενται στην πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Ευρώπη.

Εκτός αυτού στην Ελλάδα θα τραβήξουν την προσοχή και άλλα ποσοστά αυτά της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ήδη από την προηγούμενη Κυριακή οι νεοναζί έδειξαν να ενισχύουν τα ποσοστά τους και στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή, με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών κατάφερε να ενισχύσει τη δύναμη της κατά 27.000 ψήφους σε σχέση με το 2012.

Ίσως στις αρχές του 2014 κάποιοι να θεώρησαν ότι τελείωσαν με τη Χρυσή Αυγή, καθώς το κόμμα των νεοναζί εμφανιζόταν να έχει απαξιωθεί μετά τη δολοφονία του νεαρού ράπερ το 2013.
Τι συνέβη λοιπόν και το νεοναζιστικό κόμμα επιστρέφει με δύναμη στις τοπικές εκλογές δημιουργώντας φόβους για το χειρότερο στις ευρωεκλογές; Η συγκυρία της κρίσης και τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα, τα οποία δεν επέτρεψαν ωστόσο στην Ελλάδα να μειώσει το χρέος της είναι ένας παράγοντας.

Υπάρχει ωστόσο και το βίντεο της συνομιλίας του Ηλία Κασιδιάρη, με τον Τάκη Μπαλτάκο το οποίο είχε καταστροφικές συνέπειες. Η Χρυσή Αυγή μπόρεσε με αυτό τον τρόπο να παρουσιαστεί εκ νέου ως ένα θύμα του πολιτικού κατεστημένου το οποίο η πλειοψηφία των Ελλήνων απορρίπτει.