Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Ανδρέας Λοβέρδος: "Εντολή λαού το κάλεσμα κοινής πορείας στη κεντροαριστερά"

Στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega Channel συμμετείχε ο Ανδρέας Λοβέρδος την Δευτέρα 26 Μαΐου 2014.
Ο εκπρόσωπος της «Ελιάς - Δημοκρατική Παράταξη» και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα σε ερώτηση να σχολιάσει τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια, απάντησε: «Ο κ. Τσιπρας είπε μην τολμήσετε να ορίσετε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Υπάρχει ένα κάλεσμα να συμμετάσχει ο Σύριζα στην προσπάθεια που θα γίνει για την ελάφρυνση του χρέους. Αν έχει σκοπό να συμμετάσχει μπορεί να έχει λόγο στην επιλογή. Αν όμως θέλει να αφήσει την προσπάθεια αυτή στην τύχη της και να μην συμμετάσχει, τότε δεν μπορεί να έχει λόγο στις επιλογές».

Για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές τόνισε: «Ο λαός πήρε απόφαση, όχι άλλα μέτρα. Ο λαός έδωσε πρωτεύουσα εντολή να γυρίσουμε σελίδα σε ότι αφορά την ασκούμενη πολιτική και να συμβάλουμε στη βοήθεια της ιδιωτικής οικονομίας. Έδωσε επίσης εντολή να κάνουμε κάλεσμα κοινής πορείας στην κεντροαριστερά. Το κάλεσμα θα είναι συγκεκριμένο και θα αφορά την κεντροαριστερά. Υπάρχει προοπτική για 15% σε εθνικές εκλογές».

Τέλος στην ερώτηση αν το αποτέλεσμα συνολικά σε όλη την Ευρώπη αλλάξει την ασκούμενη πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απάντησε: «Κάναμε εκλογές για πρώτη φορά πιο ευρωπαϊκές. Μπήκαμε υπό την αιγίδα ευρωπαϊκών κομμάτων. Οι ευρωπαϊκοί λαοί είδαν κάποια πρώτα στοιχεία ευρωπαϊκού λαού. Υπάρχει διάθεση αλλαγής πολιτικής; Θα το δούμε από την σύνθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής. Λόγω της κρίσης λέγεται ότι θα την συνθέσουν πρόσωπα με βαριά πολιτική σταδιοδρομία. Εάν συμβεί αυτό θα είναι ένας λόγος να σκεφτούμε ότι κάτι πάει να αλλάξει. Αν δεν συμβεί θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί».