Υλικά...
5 -6 κολοκυθάκια τριμμένα
1 κρεμμύδι ξερό και 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγος ξερό δυόσμο αλάτι, πιπέρι αλεύρι όσο πάρει λίγο λάδι
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή φέτα τριμμένη λάδι για το τηγάνισμα
Πλένετε και τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι, να βγάλουν τα νερά τους. Τα στύβετε και σ’ ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά. Φτιάχνετε έναν αρκετά πηχτό χυλό. Βάζετε το τηγάνι με το λάδι να κάψει και παίρνετε κουταλιά – κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες.
starvoice
1 κρεμμύδι ξερό και 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγος ξερό δυόσμο αλάτι, πιπέρι αλεύρι όσο πάρει λίγο λάδι
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή φέτα τριμμένη λάδι για το τηγάνισμα
Πλένετε και τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε στο σουρωτήρι, να βγάλουν τα νερά τους. Τα στύβετε και σ’ ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά. Φτιάχνετε έναν αρκετά πηχτό χυλό. Βάζετε το τηγάνι με το λάδι να κάψει και παίρνετε κουταλιά – κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες.
starvoice