Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Mercedes o Χάμιλτον!

Η μετακίνηση του 27χρονου βρετανού οδηγού πρόκειται να ανακοινωθεί εντός της Παρασκευής (28/9), όπως αναφέρουν μια σειρά από έγκυρα βρετανικά μέσα, ανάμεσά τους το BBC.

Ο Χάμιλτον θα έχει για team mate στη Mercedes τον Νίκο Ρόσμπεργκ, κάτι που σημαίνει ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ αποχαιρετά την ομάδα στο τέλος της σεζόν.
Δεν είναι σίγουρο, όμως, ακόμα αν ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ψάξει για κάποια άλλη αγωνιστική θέση ή αν θα πει οριστικά αντίο στην F1.
Ο αντικαταστάτης του Χάμιλτον στη McLaren θα είναι ο Σέρχιο Πέρες της Sauber, ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει με τη βρετανική ομάδα.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Χάμιλτον με τη Mercedes είναι διάρκειας τριών χρόνων και, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική του αξία υπερβαίνει τα 75 εκ. ευρώ.

Ο Χάμιλτον έκανε ντεμπούτο στην F1 με τη McLaren το 2007 και κατέκτησε μαζί της τον μοναδικό μέχρι σήμερα παγκόσμιο τίτλο του το 2008. Βρισκόταν κάτω από τις φτερούγες της ομάδας από τα 13 του χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες η McLaren είχε ανεβάσει την οικονομική της προσφορά προς τον βρετανό, ταιριάζοντας εκείνη της Mercedes στα 15 εκ. τον χρόνο, και οι άνθρωποί της εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι θα έπαιρναν θετική απάντηση.

Ομως ήρθε η ρελάνς από τη Mercedes, η οποία ανέβηκε στα 25 εκ. ανά χρόνο συμβολαίου, για να πείσει τελικά τον Χάμιλτον να αποδεχτεί τη δική της πρόταση.

Οι όροι αυτής της συμφωνίας είναι πιο ευνοϊκοί για τον Χάμιλτον από εκείνη της McLaren όχι μόνο σε καθαρή αμοιβή, αλλά και σε ευελιξία επιλογής προσωπικών χορηγιών.
sport.gr