Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ν.Υ. Τimes: «400 ονόματα με ακριβές αγορές στο Λονδίνο έχει το ΣΔΟΕ»

Ν.Υ. Τimes: «400 ονόματα με ακριβές αγορές στο Λονδίνο έχει το ΣΔΟΕ»Στο 1,5 εκατομμύριo λίρες η μέση τιμή αγοράς των ακινήτων
Λίστα με 400 Έλληνες που έκαναν αγορές ακριβών ακινήτων στο Λονδίνο, έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των ΝΥΤ.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η λίστα που «είναι καλά φυλαγμένη και δεν έχει δημοσιοποιηθεί», περιλαμβάνει εξέχοντες επιχειρηματίες, τραπεζίτες, μεγιστάνες της ναυτιλίας και εξέχοντες αθλητές που έχουν εξαπατήσει τις ελληνικές αρχές, κρύβοντας τον πλούτο τους.

"Αυτοί οι άνθρωποι είναι γνωστό ότι διαθέτουν χρήματα - αλλά δεν είναι σαφές ακόμη εάν έχουν παραβιάσει κανένα νόμο», δηλώνει στους ΝΥΤ ο Χάρης Θεοχάρης, υπάλληλος του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών. Οι ελεγκτες μελετούν τη λίστα, κατά το δημοσίευμα, για να διαπιστώσουν, αν μεταξύ των αγοραστών ακριβών κατοικιών στο Λονδίνο βρίσκονται και κάποιοι φοροφυγάδες.

Αναφέρει επίσης η εφημερίδα έναν πλούσιο Έλληνα τραπεζίτη που ήθελε να δαπανήσει μέχρι και 100 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι, και μάλιστα βιαζόταν να κλείσει τη συμφωνία.

Υπάρχει και το όνομα του-διωκόμενου με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες-Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις μεσιτών στην εφημερίδα, αγόρασε ακίνητο την άνοιξη του 2011.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο δικηγόρος του επιχειρηματία δεν απάντησε στις ερωτήσεις της εφημερίδας, σχετικά με αυτή την αγορά.

Στέλεχος της μεσιτικής αγοράς του Λονδίνου λέει στην εφημερίδα ότι  η μέση ζητούμενη τιμή από Έλληνες πελάτες είναι περίπου το 1,5 εκατ λίρες.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πολύ ενδιαφέρον σε αυτό το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας. Επικαλούμενη πληροφορίες από τραπεζίτες, γράφει ότι αγαπημένοι προορισμοί για τη φυγή κεφαλαίων δεν είναι πια οι ελβετικές τράπεζες αλλά χώρες όπως η Σιγκαπούρη και η Γεωργία που έχουν πιο χαλαρούς κανόνες στην «υποδοχή» τους στο μαύρο χρήμα.
lifo.gr