Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Βγήκε από το κώμα η 7χρονη επιζήσασα στις Άλπεις

Το επτάχρονο κοριτσάκι από τη Βρετανία που επιβίωσε από μια επίθεση με όπλο στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία ο πατέρας και η μητέρα της σκοτώθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους,

έχει βγει από το κώμα και θα ανακριθεί από την αστυνομία μόλις μπορέσει, ανέφερε σήμερα η γαλλική εισαγγελία.

Η γαλλική και η βρετανική αστυνομία συνέχισαν την έρευνά τους στο σπίτι της οικογένειας του Σάαντ αλ-Χίλι, του βρετανού, ιρακινής καταγωγής, οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, όπως και η σύζυγός του, μια μεγαλύτερη γυναίκα και ένας περαστικός ποδηλάτης, την Τετάρτη.

"(Η Ζαϊνάμπ) έχει βγει από το τεχνητό κώμα και είναι τώρα ήσυχη", δήλωσε στο Ρόιτερς ο εισαγγελέας Ερίκ Μαγιό.

Είπε πως ένας θείος και μία θεία της Ζαϊνάμπ, που υπέστη σοβαρά κατάγματα στο κρανίο κατά την επίθεση, βρίσκονται στο πλευρό της στο νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ.

Ο Μαγιό είπε πως η μικρότερη αδελφή της, η τετράχρονη Ζιίνα, που επιβίωσε σώα και αβλαβής από την επίθεση σε απομακρυσμένο δασικό δρόμο κοντά στο χωριό Σεβαλίν, έχει επιστρέψει στη Βρετανία.

Η αστυνομία ελπίζει πως η Ζαϊνάμπ θα τους δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους πυροβολισμούς.

Ο Μαγιό είπε πως μια οικογενειακή βεντέτα για χρήματα είναι ένα από τα πολλά κίνητρα που βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση για τους φόνους και πως ο αδελφός του Χίλι ανακρίθηκε επίσημα.

Ο αδελφός έχει αρνηθεί πως είχε οποιαδήποτε διαφωνία με το

protothema.gr