Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ!«Απελάστε τους μετανάστες»...

Το είπε και το έκανε. Ο Λευκός Οίκος διεμήνυσε πως οι παράνομοι μετανάστες (χωρίς χαρτιά είπαν χαρκατηριστικά) που έχουν ποινικό μητρώο ή εκκρεμούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις θα είναι οι πρώτοι που θα μπουν στο στόχαστρο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης για απέλαση, όπως ακριβώς είχε προεκλογικά υποσχεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτοί που ενδέχεται να εγκληματήσουν ή το έχουν κάνει ήδη», όσοι έχουν ποινικό μητρώο, ή «υπάρχει ανοικτός φάκελος της δικαιοσύνης σε βάρος τους» είναι «αυτοί στους οποίους θα επικεντρωθούμε», ανέφερε ο Σον Σπάισερ, ο νέος εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Κατόπιν «υπάρχει μια ολόκληρη σειρά προσώπων που θα πρέπει να ταυτοποιήσουμε, αυτοί που έχουν παραμείνει (στη χώρα) μετά τη λήξη της βίζας τους, αυτοί που έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα», συνέχισε ο ίδιος. «Προς το παρόν, θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτούς που έχουν διαπράξει εγκλήματα στη χώρα μας», επέμεινε.

Θυμίζουμε πως προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει περίπου 11 εκατ παράνομους μετανάστες πως θα απελαθούν, στοχοποιώντας κυρίως τους Ισπανόφωνους.  Αργότερα, δεσμεύθηκε ότι θα απελαθούν κατά προτεραιότητα τα κακοποιά στοιχεία, ήτοι από «δύο ως τρία εκατομμύρια» άνθρωποι.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών φοβούνται ότι ο νέος ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα ακυρώσει ένα πρόγραμμα που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του δημοκρατικού προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, του λεγόμενου DACA, μετά τον Ιούνιο του 2012, χάρη στο οποίο 750.000 παράτυποι μετανάστες ηλικίας κάτω των 16 ετών όταν εισήλθαν στην αμερικανική επικράτεια εξασφάλισαν άδειες παραμονής και εργασίας.

Πηγή: voicenews