Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Γιατί όλη η Αθήνα έχει πάθει πλάκα με αυτό το ψωμί; Ουρές από κόσμο στον φούρνο που το παρασκευάζει – Δείτε το λόγο! [Εικόνες]

Ποιος σας είπε ότι η Αθήνα δεν έχει μικρούς τροφικούς «παραδείσους» με παραδοσιακά προϊόντα; Υπάρχει ένας φούρνος από το 1980 στον αρχαιότερο δήμο της Αττικής, που φτιάχνει το ψωμί όπως το ζύμωναν τα χέρια της γιαγιάς μας.

Το ψωμί φτιάχνετε με φυσικό χειροποίητο προζύμι αργής ωρίμανσης με μια μυστική Αγιορείτικη συνταγή που κάνει τους πάντες να το ζητούν από τις 6 το πρωί που ανοίγει το μαγαζί. Το «Αγιορείτικο» δεν έχει συντηρητικά και διογκωτικά, είναι απόλυτα υγιεινό για όλους, ακόμα και για τις ευπαθείς ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένους, έγκυες) και φουρνίζεται καθημερινά για να είναι φρέσκο στο τραπέζι σας. Το ολικής μάλιστα, δεν έχει καν προσθήκη ζάχαρης και αλατιού αλλά παραμένει πεντανόστιμο και γευστικό εξαιτίας των εξαιρετικών πρώτων υλών, ενώ είναι κατάλληλο για ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας.

Τι κάνει όμως τόσο ξεχωριστό αυτό το ψωμί; Δείτε πιο κάτω…


Όλοι όσοι το δοκιμάζουν, δεν το αλλάζουν για κανέναν λόγο. Αν βρεθείτε στην οδό Φιλαδελφείας 79, στο Μενίδι Αττικής νωρίς το πρωί και το πάρετε ζεστό την ώρα που βγαίνει από τον φούρνο, είναι σίγουρο ότι μέχρι να φτάσετε στο σπίτι, θα το έχετε φάει όλο. Πάρτε και τα δυο είδη. Και το ολικής αλλά και το άσπρο. Και τα δυο, έχουν ιδιαίτερη γεύση που όσοι έχετε κάνει διακοπές σε χωριό ή είστε από την περιφέρεια, θα σας φέρει εικόνες από τα παλιά.

Ομορφαίνει, δεν παχαίνει

Ποιος σας είπε ότι το ψωμί παχαίνει και ότι κάνει κακό στην υγεία; Δείτε πιο κάτω πόσο σημαντικό είναι για τον οργανισμό μας. Ιδίως, το συγκεκριμένο, που φτιάχνεται πραγματικά με παραδοσιακό τρόπο.

Tο ψωμί, παρεξηγημένο από πολλούς, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τροφές του ανθρώπου. Oι περισσότεροι το αποφεύγουμε για να μην παχύνουμε, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι μας προσφέρει «κενές» θερμίδες. Tο ψωμί όμως είναι ωφέλιμο. Διαβάστε, λοιπόν, τι κερδίζουμε όταν απολαμβάνουμε το ψωμί μας, πότε πρέπει να το περιορίσουμε, αλλά και ποιο είδος ψωμιού πρέπει να προτιμάμε όταν ακολουθούμε κάποια δίαιτα αδυνατίσματος ή αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.


Tο ψωμί είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της διατροφής μας. Bρίσκεται εξάλλου στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής, μαζί με άλλα αμυλούχα προϊόντα. Παρέχει στον οργανισμό ενέργεια, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B και ειδικά φυλλικό οξύ, πρωτεΐνες και σίδηρο, συστατικά απαραίτητα για τις λειτουργίες του οργανισμού μας.


Αξίζει να πάτε στον φούρνο «Constantin» επί της Φιλαδελφείας 79, Τ.Κ. 13673, στο Μενίδι (δίπλα ακριβώς από το Δημαρχείο) και να ζητήσετε το «Αγιορείτικο» ψωμί σε λευκό ή μαύρο. Θα σας γίνει καθημερινή συνήθεια και αναπόσπαστο κομμάτι από το μεσημεριανό ή το βραδινό σας τραπέζι.

Καλού κακού, καλέστε πρώτα στο 210 2444716 για να δείτε αν υπάρχει διαθέσιμο το συγκεκριμένο ψωμί. Όσα κιλά φουρνιστούν καθημερινά, δεν μένει τίποτα στο τέλος της ημέρας και πολλοί είναι αυτοί που φεύγουν απογοητευμένοι. Ζητήστε από τις ευγενέστατες κοπέλες του φούρνου, να σας δώσουν ιδέες συντήρησης του ψωμιού για αρκετές ημέρες για να το χρησιμοποιείτε για δεκατιανά σάντουιτς στο γραφείο ή την δουλειά σας.

Πηγή: travelstyle